Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Directorul executiv al D.J.C.E.P. Brasov trimis in judecata de procurorii DNA

Directorul executiv al D.J.C.E.P. Brasov trimis in judecata de procurorii DNA

  Publicat: 21 May 2013       1781 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a inculpatei UNGUREANU GABRIELA, director executiv la Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor (D.J.C.E.P.) Brasov, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

Depasire a legalitatii,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si
- sapte infractiuni de conflict de interese.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2010 - 2012, inculpata Ungureanu Gabriela, in calitate de director executiv al D.J.C.E.P. Brasov, a atribuit in mod preferential un numar de sapte contracte de realizare a unor lucrari de investitii catre o societate comerciala administrata, in fapt, de catre fiul sau, astfel ca aceasta societate comerciala a realizat un folos material in valoare totala de 124.927,23 lei. Contractele atribuite vizau realizarea unor lucrari in domeniul IT (realizare web si server dedicat, laborator foto, sistem de monitorizare video, aparatura IT, proiectare, etc.) desi firma beneficiara fusese infiintata de putin timp, nu avea experienta in domeniul informatic si obiectul de activitate nu avea legatura cu lucrarile ce urmau a fi prestate.
De asemenea, in una din aceste situatii, respectiv pentru realizarea sistemului de monitorizare video a sediului institutiei, Ungureanu Gabriela a aprobat plata sumei de 58.207,67 lei catre firma administrata de fiul sau, desi lucrarea nu fusese realizata.

Consiliul Judetean Brasov s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 58.207,67 lei, ce reprezinta contravaloarea lucrarii neexecutate in cadrul investitiei ``Sistem de monitorizare control acces si supraveghere perimetrala video la Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov si Directia Judeteana Comunitara de Evidenta a Persoanelor Brasov``.

In vederea recuperarii acestui prejudiciu si a confiscarii folosului material realizat in mod injust, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand inculpatei.

Dosarul a fost inaintat la instanta de judecata .

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Abuz in serviciu contra intereselor publice    DNA    Trimitere in judecata

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 742

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 325

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 697

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 847

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 467

DNA: Sinteza condamnarilor din luna martie 2019
07 May 2019 | 321Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Data incetarii de drept a contractului individual de munca ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - DECIZIE Nr. 107 sedinta publica de la 17 Ianuarie 2017

Cazurile in care poate opera modificarea unilaterala a contractului individual de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara, Sectia Litigii de munca si Asigurari sociale, Decizia nr. 785

Suspendarea judecarii apelului in baza dispozitiilor CPC din 1865. Perimarea apelului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 467 din 3 martie 2016

Raspunderea penala a persoanei juridice. Abuz in serviciu
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 217/A din 16 iulie 2014