din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3859 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Judecator in cadrul Judecatoriei Ineu urmarit penal pentru trafic de influenta

Judecator in cadrul Judecatoriei Ineu urmarit penal pentru trafic de influenta

  Publicat: 06 Dec 2013       1551 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Timisoara efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul TRIPA AUREL STEFAN, judecator in cadrul Judecatoriei Ineu, judetul Arad, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta .

Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Aurel Vlad (n. 25 ianuarie 1875, Turdas, langa Orastie - d. 2 iulie 1953), avocat, doctor in drept, promotor al Unirii din 1918, membru in Consiliul Dirigent, membru al Partidului National Roman si apoi fondator si fruntas al P.N.T.,
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Aurel Vlad (n. 25 ianuarie 1875, Turdas, langa Orastie - d. 2 iulie 1953), avocat, doctor in drept, promotor al Unirii din 1918, membru in Consiliul Dirigent, membru al Partidului National Roman si apoi fondator si fruntas al P.N.T.,
Denumire data monedei unice europene.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmite de procurori au rezultat urmatoarele:
In ziua de 3 decembrie 2013, invinuitul TRIPA AUREL STEFAN, in calitate de judecator la Judecatoria Ineu, a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 lei si 200 de euro, lasand sa se inteleaga ca ar putea interveni asupra unui judecator de la Tribunalul Arad, astfel incat sa fie admis un recurs care ar fi dat castig de cauza cumparatorului de influenta, intr-un proces privind o suprafata de teren cu privire la care acesta din urma era direct interesat.

La data de 5 decembrie 2013, invinuitul TRIPA AUREL STEFAN a primit diferenta de 300 de euro si un telefon mobil performant de la aceeasi persoana, in scopul mai sus mentionat, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Invinuitului Tripa Aurel Stefan i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului TRIPA AUREL STEFAN, la data de 5 decembrie 2013, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat masura retinerii si a arestarii preventive a acesteia.

La instrumentarea acestei cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Trafic de influenta    Urmarire penala    DNA    Judecatoria Ineu    Flagrant

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
19 Mar 2020 | 1206

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 1222

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1233

Decrete de eliberare din functia de procuror, semnate in data de 31 ianuarie 2020
31 Jan 2020 | 1232

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 � februarie 2020
17 Sep 2019 | 3559

Romania condamnata la CEDO pentru incalcarea Articolului 3: "Violenta impotriva copiilor nu poate fi acceptata nici ca traditie, nici ca disciplina"
31 May 2019 | 1087



Articole Juridice

Ministerul Public nu are competenta de a autoriza accesul si transferul unei autoritati publice la baze date pentru a desfasura o urmarire penala
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ordinul de protectie. Masuri care pot fi dispuse. Garantii pentru respectarea masurilor dispuse
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Dreptul Uniunii nu impiedica statele membre sa prevada proceduri civile de confiscare independent de constatarea unei infractiuni
Sursa: EuroAvocatura.ro

Constitutionalitatea acordului de recunoastere a vinovatiei
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Contestatie privind durata procesului penal admisa. Noua contestatie privind durata procesului penal. Urmarire penala
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, judecator de drepturi si libertati, incheierea nr. 316 din 16 septembrie 2020

Restituirea cauzei la parchet in ipoteza excluderii probelor administrate in cursul urmaririi penale
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, completul de 2 judecatori de camera preliminara, incheierea nr. 90 din 6 februarie 2020

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului