Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Subprefectul judetului Mures si viceprimarul municipiului Reghin trimisi in judecata de procurorii DNA

Subprefectul judetului Mures si viceprimarul municipiului Reghin trimisi in judecata de procurorii DNA

  Publicat: 12 Dec 2013       1980 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

Obligatie ce revine partilor dintr-un proces de a face dovada imprejurarilor, faptelor, afirmatiilor, sustinerilor pe care isi intemeiaza pretentiile ori apararile prezentate in fata organului de jurisdictie.
Depasire a legalitatii,
Actiunea prin care o persoana determina,
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Actiunea prin care o persoana determina,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Depasire a legalitatii,
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Act adoptat de organele de stat,
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Conform Legii locuintei 114/1996, o locuinta care, \"prin gradul de satisfacere a raportului dintre cerinta utilizatorului si caracteristicile locuintei, la un moment dat,
Paguba sau prejudiciu provocata unei persoane,
Conform Legii locuintei 114/1996, o locuinta care, \"prin gradul de satisfacere a raportului dintre cerinta utilizatorului si caracteristicile locuintei, la un moment dat,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Pricipiu general de drept, potrivit caruia autoritatile de stat, institutiile publice si toti cetatenii sunt obligati sa respecte legea,comportamentul lor sa fie conform prevederilor acesteia.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Organ de stat sau al unitatii administrativ-teritoriale care actioneaza in regim de putere publica pentru satisfacerea unui interes public.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

KOSS GABRIELA, subprefect al judetului Mures, secretar al Primariei municipiului Reghin la data faptelor, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la fals intelectual,

GLIGA DANIEL GABRIEL, viceprimar al municipiului Reghin, MOLDOVAN VERDES DOINA ADRIANA, sef Serviciu Impozite si Taxe la primaria Reghin si BADIU OVIDIU VASILE, consilier juridic la Primaria Reghin, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In anul 2012, cei patru inculpati, in calitatile mentionate, s-au implicat in sprijinirea unor persoane care nu indeplineau conditiile legale pentru inchirierea unor apartamente construite din fonduri ANL.
Primele contracte de inchiriere a unor apartamente construite din fonduri ANL au fost incheiate intre municipiul Reghin, in calitate de proprietar si chiriasi, in anul 2005 pe perioada de 5 ani, contractele fiind prelungite ulterior pe cate un an de zile .
In anul 2012, Comisia sociala constituita pentru analizarea cererilor privind repartizarea de locuinte pentru tineri destinate inchirierii faceau parte Koss Gabriela - presedinte, Moldovan Verdes Adriana - sef Serviciu Impozite si Taxe Locale, Badiu Ovidiu Vasile - consilier, in calitate de membri, precum si alte persoane . La sedintele comisiei se analizau documentele depuse de solicitanti, se acorda un punctaj conform criteriilor stabilite prin hotarare de consiliu local si se intocmea lista de prioritati.
In vara anului 2012, ramasesera vacante o serie de locuinte destinate inchirierii, ceea ce presupunea intrunirea comisiei in vederea analizarii cererilor de repartizare. Desi aceasta comisie nu s-a intrunit, la 21 iulie 2012, au fost incheiate doua contracte de inchiriere pentru apartamente A.N.L. cu doua persoane care nu indeplineau criteriile de acces la locuinta .
Aceste contracte au fost incheiate cu incalcarea prevederilor legale, cu incalcarea prevederilor Hotararilor Consiliului Local si in dauna intereselor legale ale persoanelor indreptatite a dobandi o astfel de locuinta .
Cele doua contracte au fost semnate de inculpatul GLIGA DANIEL GABRIEL, in calitate de viceprimar al mun. Reghin, au fost contrasemnate si stampilate de inculpata KOSS GABRIELA, in calitate de secretar al Primariei mun. Reghin si de presedinte al Comisiei de analiza a cererilor privind repartizarea locuintelor ANL pentru tineri, fiind vizate de inculpatii MOLDOVAN VERDES DOINA ADRIANA si BADIU OVIDIU VASILE, ca membri ai comisiei.
Pentru a crea o aparenta de legalitate demersurilor sale, inculpata KOSS GABRIELA l-a determinat pe un alt angajat al primariei sa intocmeasca un document justificativ fals si sa il inregistreze la autoritatea publica locala.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecatoria Reghin.

Facem precizarea ca aceasta o etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DNA    Trimitere in judecata    Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor    Instigare    Fals intelectual

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 880

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1099

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 580

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 987

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1122

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 730Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Jurisprudenţă

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public. Conditii
Pronuntaţă de: Tribunalul ARGES - Sentinta civila nr. 292/17.07.2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019