Coordonator: Av. Marius-Catalin Predut

Ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a participat la lucrarile Consiliului TTEPublicat 14 Dec 2015 367 citiri Sursa: euroavocatura.ro

Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
In data de 11 decembrie a.c. s-au desfasurat la Bruxelles lucrarile Consiliului TTE - componenta telecomunicatii si societate informationala.

Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Instructiune generala data de un organ superior organelor in subordine, cu scopul de a indruma, a orienta sau a determina activitatea, atitudinea, conduita acestora.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.
Instructiune generala data de un organ superior organelor in subordine, cu scopul de a indruma, a orienta sau a determina activitatea, atitudinea, conduita acestora.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Instructiune generala data de un organ superior organelor in subordine, cu scopul de a indruma, a orienta sau a determina activitatea, atitudinea, conduita acestora.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Expresia Bruxelles I se utilizeaza adesea pentru a se face referire la Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului din 22 decembrie 2000 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala.

Presedintia luxemburgheza a UE a fost reprezentata de Xavier Bettel, premierul Marelui Ducat al Luxemburgului si ministrupentru comunicatii si media iar Comisia Europeana de Gunther Oettinger, Comisar pentruSocietatea si Economia Digitala. Delegatia romana a fost condusa de Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.


Ministrul roman a declarat la sfarsitul lucrarilor Consiliului TTE: ``In centrul preocuparilor noastre trebuie sa se afle cetateanul. Consolidarea drepturilor consumatorilor va contribui la cresterea increderii si a gradului de utilizare a comunicatiilor in banda larga. Obiectivul principal al Reformei Telecom ar trebui sa fie cresterea competitivitatii, intr-un spatiu al securitatii retelelor si informatiei si in conditiile eliminarii obstacolelor din mediul digital. Astfel, vom contribui la dezvoltarea economiei europene, cu beneficii semnificative pentru economia fiecarui stat membru in parte. Eliminarea rapida a barierelor si simplificarea reglementarilor ar putea aduce o crestere economica semnificativa si start-upurile inovative nu ar mai fi nevoite sa paraseasca Europa ".


Ministrul Marius Bostan a sustinut: ``Reforma ar trebui sa creeze un cadru favorabil investitiilor in dezvoltarea retelelor de banda larga, garantand totodata concurenta, certitudine juridica si sporind posibilitatea consumatorilor de a alege, prin intermediul unor reglementari previzibile si consecvente. Dezvoltarea zonelor rurale, prin sporirea accesului si a utilizarii infrastructurii de banda larga trebuie sa reprezinte o prioritate in viitorul proces de revizuire legislativa. Obiectivul final al Reformei Telecom ar trebui sa fie crearea unui sector al telecomunicatiilor solid si dinamic pentru ca Europa sa poata exploata la maxim noile oportunitati antreprenoriale si in materie de inovare".


Totodata, ministru Marius Bostan a facut urmatoarele precizari in legatura cu Reforma Telecom: ``Spectrul de frecvente radio este un domeniu cheie al Reformei Telecom, fiind necesara eliminarea treptata a obstacolelor aparute in calea utilizarii sale eficiente, respectand, in acelasi timp, competentele nationale ale statelor membre. Politica in domeniul serviciului universal ar trebui decisa de fiecare stat in parte".


Principalele rezultate ale Consiliului TTE au fost:


Consiliul a adoptat raportul de progrese al Presedintiei Luxemburgheze (PRES LU) privind propunerea de directiva referitoare la accesibilitatea site-urilor web ale organismelor din sectorul public.


Accesibilitatea site-urilor web se refera la principiile si tehnicile care trebuie avute in vedere in momentul realizarii site-urilor web, cu scopul de a face accesibil continutul acestora tuturor utilizatorilor, in special persoanelor cu handicap. Propunerea de directiva face referire doar la site-urile web ale organismelor din sectorul public avand in vedere ca acestea furnizeaza informatii si servicii esentiale pentru cetateni, iar cheltuielile publice in sine pot deja duce la crearea unei piete sigure si semnificative pentru dezvoltatorii web.


Presedintia Luxemburgheza a informat Consiliul asupra acordului politic atins la data de 7 decembrie a.c. intre Consiliu, Parlamentul European si Comisie, cu privire la directiva NIS (directiva privind masurile de asigurare a unui nivel comun ridicat de securitate a retelelor si informatiei in Uniune).


Scopul directivei NIS este de a asigura un nivel comun ridicat de securitate a retelelor si a informatiei, ceea ce inseamna imbunatatirea securitatii internetului si a retelelor private, precum si a sistemelor informatice.


Revizuirea cadrului de reglementare pentru retelele si serviciile de comunicatii electronice, Reforma Telecom.


Propunerea Comisiei referitoare la pachetul Telecom va fi prezentata, probabil, in cursul verii anului 2016. Aceasta reprezinta un element esential al Strategiei Pietei Unice Digitale, care vizeaza promovarea investitiilor durabile in dezvoltarea retelelor de comunicatii electronice de generatie noua, garantand totodata concurenta si sporind posibilitatea consumatorilor de a alege, prin intermediul unor reglementari previzibile si consecvente.


Principalele concluzii ale dezbaterii, evidentiate si de Romania, sunt: necesitatea consolidarii concurentei, stimularea investitiilor, mai ales in zonele rurale, a inovarii in sectorul comunicatiilor electronice, necesitatea unei abordari echilibrate si transparente de reglementare care sa tina cont de utilizarea eficienta a spectrului de frecvente radio. Ministrul roman a evidentiat importanta consolidarii drepturilor consumatorilor, atat in materie de acces si utilizare a retelelor de comunicatii electronice cat si in materie de protectie a datelor cu caracter personal.


La puncte diverse, Comisarul Gunther Oettinger a prezentat situatia actuala cu privire la transferul gestionarii functiilor IANA (Autoritatea pentru asignarea adreselor IP) catre comunitatea multiparticipativa si cu privire la procesul WSIS + 10. Ulterior, i-a informat, pe scurt, pe ministrii UE cu privire la negocierile referitoare la societatea informationala si telecomunicatii in contextul Acordului de liber schimb intre Uniunea Europeana si Statele Unite (TTIP + Safe Harbour).


De asemenea, ministrul Marius Raul Bostan a efectuat azi, o vizita la Cartierul General al NATO, Bruxelles . Reamintim ca, in seara zilei de 10 decembrie a avut loc tot la Bruxelles dineul ministerial informal pe tema decalajelor in materie de dezvoltare a competentelor digitale, organizat de Xavier Bettel, premierul Marelui Ducat al Luxemburgului si de Comisarul Gunther Oettinger, eveniment la care a participat si ministrul Marius Bostan.


Din elementele discutiilor dineului ministerial, s-au evidentiat cateva aspecte sustinute si de Romania: consolidarea competentelor digitale, la toate nivelurile: gradinite, scoli, universitati, recalificarea si pregatirea continua a lucratorilor sunt esentiale pentru economia si societatea digitala.


In noul context al economiei digitale este recomandabila o regandire a curriculei de invatamant, care sa cuprinda si competente digitale.


Pentru atingerea acestor obiective, este deosebit de importanta realizarea unei coordonari active, intre factorii politici, decidentii din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, ai muncii, educatiei, reprezentantii mediului de afaceri, ai intreprinzatorilor si tuturor actorilor pietei.
Citeste mai mult despre:    Consiliul TTE    Comisia Europeana    Uniunea Europeana    Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala    accesibilitatea site-urilor web


  • Stiri Juridice Conexe
  • Jurisprudenta Relevanta
  • Articole
  • Legislatie
  • Comenteaza!
Ministerul Justitiei a obtinut finantare europeana pentru programul „Justitie Civila
Data publicarii: 2011-03-21   |   6289 de persoane au citit aceasta stire
Ziua Europeana a Protectiei Datelor 2013
Data publicarii: 2013-01-28   |   1015 de persoane au citit aceasta stire
Universitatea din Pitesti organizeaza Conferinta internationala: Istorie, Cultura, Cetatenie in Uniunea Europeana
Data publicarii: 2014-05-18   |   11346 de persoane au citit aceasta stire
Importurile de bioetanol din SUA vor fi supuse inregistrarii in Uniunea Europeana
Data publicarii: 2012-09-21   |   965 de persoane au citit aceasta stire
Eurobarometru: Sase din zece cetateni ai UE se simt „europeni”
Data publicarii: 2013-07-23   |   6410 de persoane au citit aceasta stire
[VIDEO] DIICOT Timisoara a destructurarat un grup infractional organizat transfrontalier
Data publicarii: 2012-03-29   |   1939 de persoane au citit aceasta stire

Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut


Angajare MCP Avocati
Cauta online dosarul din Instanta:


  • Stiri
  • Spete
  • Articole
  • Legislatie
  • Forum
Cele mai noi Stiri Juridice
 INPPA: Temele dezbaterilor din 10, 17 si 24 noiembrie 2016
 2.500 de IMM-uri vor putea beneficia de credite garantate de stat prin POIIMM
 1 iunie a devenit zi libera nelucratoare
 Bodan Olteanu, fost sef al Camerei Deputatilor, a fost trimis in judecata de procurorii DNA
 Camera Deputatilor, ca for decizional, a votat forma finala a modificarilor aduse legii avocaturii
 In M. Of. a fost publicata Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese in procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica
 O noua extragere a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc in 16 octombrie
 Ministerul Sanatatii a publicat metodologia pentru examenul de rezidentiat - noiembrie 2016
  POR 2014-2020: noi modificari la Ghidul General POR si ghidurile specifice pentru apelurile 2.1A, 3.1A, 5.1, 5.2, 6.1 si 7.1
 Directiva europeana privind dreptul la asistenta judiciara al cetatenilor suspectati sau acuzati de o infractiune si al celor care fac obiectul unui mandat european de arestare
 Ordonanta privind infiintarea Autoritatii de Reforma Feroviara a fost publicata in M. Oficial
 In perioada 03-07.10.2016 Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de peste 200.000 de euro
 Peste 80 la suta dintre candidati au promovat proba scrisa la concursul de ocupare a functiilor vacante de director din invatamat
 Judecatoare sanctionata disciplinar pentru formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza
 Peste 1700 de fosti magistrati primesc pensie intre 10.000-20.000 de lei pe luna
 Inca o noua zi libera de sarbatoare legala a fost introdusa in Codul Muncii
 Baroul Bucuresti incepe cursurile de pregatire pentru dobandirea calitatii de administrator sau lichidator in insolventa persoanei fizice
 Medicamentelipsa.ro: Site-ul unde pacientii vor putea semnala daca nu gasesc un anumit medicament in farmacie sau in spital
 Abonamentele acordate elevilor de catre operatorii de transport rutier pentru distante de pana la 50 de kilometri vor fi decontate integral
 Guvernul a adoptat noi masuri privind acordarea somajului si instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca
  Preia GRATUIT Stiri! FaceBook Twitter

Avocat Dreptul muncii
Publicitate pe EuroAvocatura.ro


Cabinet avocati Bucuresti