Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Tarifele de prima stabilite de asiguratori pot contine reduceri comerciale

Tarifele de prima stabilite de asiguratori pot contine reduceri comerciale

  Publicat: 17 Dec 2015       3963 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Forma a raspunderii juridice care se fundamenteaza pe obligatia celui ce a pagubit pe altul de a repara prejudicial produs.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Norma nr. 21/2015 a modificat continutul Normei ASF nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 826 din data de 12 noiembrie 2014.

Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.

Aceasta stipuleaza ca tarifele de prima stabilite de asiguratori pot contine reduceri comerciale. Asiguratorii trebuie sa tina o evidenta a reducerilor comerciale practicate si a justificarii reducerii comerciale respective.


De asmenea, asiguratorii RCA/Intermediarii in asigurari nu pot oferta, promova si comercializa asigurari RCA la alte prime de asigurare decat cele rezultate din aplicarea prevederilor art. 21, inscrise in polita de asigurare si in documentul de plata al primei de asigurare.



Citeşte mai multe despre:    Norma nr. 23/2014    Norma nr. 21/2015    Autoritatea de Supraveghere Financiara    asiguratori    reduceri comerciale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri


Jurisprudenţă

Actiune in raspundere civila delictuala. Vatamarea integritatii corporale. Pierderea capacitatii de munca. Lipsa unui contract de munca valabil incheiat anterior producerii faptei ilicite
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 38 din 15 ianuarie 2020