Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » In anul 2019 Guvernul acorda pensionarilor peste 59.000 de bilete de tratament balnear

In anul 2019 Guvernul acorda pensionarilor peste 59.000 de bilete de tratament balnear

  Publicat: 14 Mar 2019       702 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
In Monitorul Oficial nr. 201 din 13.03.2019 a fost publicata Hotararea nr. 139/2019 privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2019, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.


Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Efectuarea de incasari si pe aceasta baza lichidarea obligatiilor de plata prin intermediul conturilor deschise la banci, fara bani in numerar,
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Reprezinta un inscris eliberat de o institutie specializata prezentatorului de obiecte in vederea acordarii de imprumuturi.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Specialist cu o competenta profesionala deosebita care poate fi desemnat de catre organul de urmarire penala ori de catre organul de jurisdictie pentru a efectua lucrari sau a da lamuririle necesare asupra unor situatii de fapt, in vederea rezolvarii unui proces. In activitatea sa expertul nu transeaza conflicte si nici nu arbitreaza interese, ci executa analize, investigatii, calcule, formuland evaluari, precieri si concluzii in legatura cu situatia respectiva.
Desemneaza persoana juridica, autoritatea publica locala, asociatia de persoane juridice/autoritati publice locale, care beneficiaza de finantare provenind din asistenta financiara nerambursabila, ca urmare a selectarii cererii de finantare.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.

Prin HG nr. 139/2019 se stabileste numarul biletelor de tratament balnear care se pot acorda in anul 2019 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice, precum si modul de acordare, de distribuire si de decontare a acestora.


In unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2019 este asigurat un numar de maximum 59.622 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.


La numarul de bilete prevazut la mai sus se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2019, numarul biletelor de tratament balnear contractat cu alti operatori economici interesati, numar care se va stabili dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet .


Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete, rezultat in conformitate cu aspectele aratate mai sus.


In anul 2019, persoana indreptatita, conform prevederilor art. 122 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear, acordat in conditiile acestei hotarari.


Potrivit Legii pensiilor acordarea prestatiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitantilor indreptatiti, in limita numarului de locuri asigurate in unitati de tratament din proprietatea CNPP, precum si a numarului de locuri contractate cu alte unitati de profil si a sumelor alocate pentru aceasta prestatie prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat .


Asiguratii si pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, in conditiile prezentei legi, dupa cum urmeaza:


a) gratuit - pensionarii de invaliditate, in cadrul programului de recuperare intocmit de medicul expert al asigurarilor sociale;


b) cu suportarea de catre beneficiar a unei contributii banesti - asiguratii sistemului public de pensii si pensionarii, altii decat cei prevazuti mai sus.


Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.


Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2019 nr. 47/2019, la capitolul "Asigurari si asistenta sociala", titlul "Asistenta sociala", articolul "Ajutoare sociale", alineatul "Ajutoare sociale in natura", catre prestatorii de servicii, potrivit legii.Citeşte mai multe despre:    Bilete de tratament balnear    Pensionari    HG 139/2019    Casa Nationala de Pensii Publice    Legea 263/2010

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a completat Legea pensiilor pentru a elimina inechitatile in cazul pensionarilor din domeniul minier
06 Feb 2020 | 460

Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020
06 Feb 2020 | 337

Ministerul Sanatatii a modificat Programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor, precum si conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale
03 Sep 2019 | 134

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019
01 Sep 2019 | 602

Ministerul Justitiei a publicat Rapoartele GRECO
09 Jul 2019 | 187

MApN a modificat Normele metodologice privind incadrarea in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, specifice personalului militar
25 Apr 2019 | 359Articole Juridice

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cele mai importante 7 modificari aduse de O.U.G. nr. 82/2017
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Actualizarea pensiilor de serviciu stabilite prin Legea 7/2006. Obligativitatea emiterii adeverintei prevazuta in anexele Normelor de aplicare a Legii 7/2006
Sursa: Av. Marius-Catalin Predut

Raporturi juridice de munca ”sui generis” intre primar/viceprimar si unitatile administrativ-teritoriale
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Discriminarea creata de legiuitor incepand cu data de 1 aprilie 2001 intre meserii din acelasi domeniu in privinta recunoasterii conditiilor speciale nu poate fi cenzurata de instanta de judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna Sectia Civila, Sentinta civila nr. 111/2017, in sedinta publica din 09 februarie 2017

Pensii speciale. Recalculare potrivit Legii 119/2010. Legalitatea deciziei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia nr. 4016 nr. 22.03.2012

Anulare decizie in partea care priveste data la care a survenit pensionarea. Recalculare pensie magistrat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr.1368 din data 09.12.2009

Formula de calcul pentru pensionari nevazatori. Recalculare pensie. Legea 19/2000
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr. 285 din data 17.02.2011