Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat Nota de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului "Extinderea implementarii solutiei tehnice de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II"

Guvernul a aprobat Nota de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului "Extinderea implementarii solutiei tehnice de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II"

  Publicat: 12 Apr 2019       586 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 278 din 11.04.2019 a fost publicata Hotararea nr. 186/2019 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului "Extinderea implementarii solutiei tehnice de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II".

1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Consiliul Uniunii Europene (Consiliul de Ministri sau Consiliul) este principalul organism decizional al UE. Asemenea Parlamentului European, el a fost creat prin tratatele fondatoare in cursul anilor '50 si este alcatuit din ministrii din statele membre, fiind astfel institutia Uniunii Europene in care guvernele statelor membre sunt reprezentate.
(co-finantare) Partea de finantare care trebuie asigurata de fiecare dintre partile implicate intr-un contract de finantare
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.

Guvernul a aprobat Nota de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului "Extinderea implementarii solutiei tehnice de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II"


In cadrul misiunii de evaluare a Romaniei in domeniul SIS/SIRENE din decembrie 2010, in raportul intocmit de comisia de evaluare a fost consemnata recomandarea cu privire la implementarea solutiei de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II. Recomandarea a fost inclusa ulterior ca masura in documentul Schengen evaluation of Romania - Follow-up - Compendium, emis de Consiliul Uniunii Europene .
In vederea indeplinirii acestei masuri, Romania a depus eforturi sustinute care au vizat atat identificarea si stabilirea locatiei care sa constituie amplasament pentru solutia de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II, cat si pentru identificarea sursei de finantare pentru implementarea si operationalizarea solutiei de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II.


Solutia tehnica a site-ului de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II, prin integrare cu solutia tehnica a site-ului principal al N.SIS II, trebuie sa asigure un inalt nivel de securitate, performanta si disponibilitate pentru functionalitatile sistemelor componente ale N.SIS II si pentru datele gestionate de acestea. Astfel, sistemele componente ale N.SIS II trebuie sa fie disponibile si operationale 7 zile din 7, 24 de ore pe zi.


In caz de indisponibilitate a site-ului principal al N.SIS II, comutarea utilizatorilor finali catre site-ul de recuperare in caz de dezastru trebuie realizata in mod transparent pentru utilizatori.


Valoarea totala a proiectului "Extinderea implementarii solutiei tehnice de recuperare in caz de dezastru a N.SIS II" este de 49.371 mii lei, inclusiv TVA, din care 31.145 mii lei contributie financiara UE si 18.226 mii lei cofinantare nationala si TVA.


Finantarea proiectului se realizeaza din fonduri externe nerambursabile - Fondul pentru securitate interna si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.Citeşte mai multe despre:    SIS    NSIS    Sistemul Informatic Schengen    HG 186/2019    Fonduri externe nerambursabile

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 1417

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 504

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 529

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 38230

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 818

Legi promulgate in data de 11 iunie 2021
13 Jun 2021 | 730Articole Juridice

Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice
Sursa: MCP Cabinet avocati

Inlaturarea inechitatilor salariale dintre functionarii publici. Anularea hotararilor Consiliilor Locale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Nelegalitatea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor aplicate conform O.U.G. nr. 129/2021
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP (XII)- Uzucapiunea terenurilor scoase din circuitul juridic
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati