Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Extragere speciala a Loteriei bonurilor fiscale de Paste

Extragere speciala a Loteriei bonurilor fiscale de Paste

  Publicat: 29 Apr 2019       1681 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


La extragerea ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale organizata sambata, 27 aprilie 2019, cu prilejul Pastelui, participa bonurile fiscale emise intre 21 ianuarie si 31 martie 2019. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Se considera inregistrare sonora sau fonograma, in sensul legii 8/1996, orice fixare, exclusiv sonora, a sunetelor provenite dintr-o interpretare ori executie a unei opere sau a altor sunete ori a reprezentarilor numerice ale acestor sunete, oricare ar fi metoda si suportul utilizate pentru aceasta fixare.
Operatiune prin care o persoana fizica sau juridica depune numerar la ghiseul unei banci
Lista electorala - lista ce cuprinde toti alegatorii care isi exercita dreptul de vot in cadrul unei sectii de votare;
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape. Sambata, 27 aprilie 2019, a fost organizata prima etapa, care a constat din extragerea bilelor care au determinat ziua emiterii si valoarea bonurilor castigatoare. Inregistrarea extragerii Loteriei bonurilor fiscale va fi difuzata luni, 29 aprilie 2019, pe TVR1, incepand cu ora 00:30. Daca numarul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri castigatoare.


Detalii despre prima etapa de selectie a castigatorilor Loteriei bonurilor fiscale din 27 aprilie 2019:


Extragerea a avut trei etape:


- etapa I: a fost extrasa o bila pentru determinarea lunii bonurilor castigatoare, cu numere de la 1 la 3;


- etapa II: in functie de luna castigatoare, a fost extrasa o bila pentru determinarea zilei in care au fost emise bonurile castigatoare, dupa cum urmeaza:


- pentru luna ianuarie, o bila cu numere de la 21 la 31;


- pentru luna februarie, o bila cu numere de la 1 la 28;


- pentru luna martie, o bila cu numere de la 1 la 31;


- etapa III: au fost extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor castigatoare.


Extragerea a fost realizata cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto. Comisia de supraveghere a fost formata din cate un reprezentant al MFP, al ANAF si al CNLR. Bilele si urnele au fost verificate in prezenta comisiei inainte de tragere.


Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile . Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.


Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea ``conform cu originalul``, pe care va fi scris numarul unic de inregistrare . Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii se constata depasirea numarului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.


In cazul realizarii celei de-a doua etape de selectie, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Si aceasta extragere va fi realizata cu urnele CNLR si va fi televizata, data organizarii acesteia urmand sa fie anuntata ulterior.


Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplica crescator la primul numar extras un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Pentru aflarea celorlalti castigatori, pasul se aduna succesiv la numarul desemnat anterior ca fiind castigator.


Daca se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit. Se continua aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege, respectiv 100. In procesul de aplicare a pasului, numerele castigatoare sunt eliminate din lista .


Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala.



Citeşte mai multe despre:    Loteria bonurilor fiscale    Paste    Extragere speciala    Ministerul finantelor    Directia Generala Antifrauda Fiscala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Codul muncii actualizat 2021. Modificarile aduse Codului muncii in 2020, aplicabile in anul 2021
27 Dec 2020 | 4577

Ministerul Finantelor a facut modificari cu privire la Loteria Bonurilor Fiscale
19 Apr 2019 | 601

Bonurile fiscale ce atesta operatiuni de schimb valutar de cumparare valuta de catre casa de schimb valutar prin plata catre client a unei sume in lei pot participa la Loteria Bonurilor Fiscale
13 Apr 2019 | 538

Monitorul Oficial din data de 20 ianuarie 2017
23 Jan 2017 | 1216

1 iunie a devenit zi libera nelucratoare
18 Oct 2016 | 3710



Articole Juridice

Regimul fiscal al tichetelor cadou, cadourilor in bani si natura oferite salariatilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Regimul fiscal al tichetelor cadou si ale cadourilor in bani si in natura
Sursa: EuroAvocatura.ro

Regimul fiscal al Tichetelor cadou oferite salariatilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Reglementarea concediului de odihna si a altor zile libere in Italia
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Legea nu impune un anumit mod de calcul al salariilor pentru salariatii ce nu fac parte din categoria celor platiti din fonduri publice, ci numai respectarea unui nivel minim
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a C.M.A.S., Decizia nr. 165/2017, in sedinta publica din data de 16.01.2017

Stabilirea legaturilor personale cu copiii. Program de vizitare
Pronuntaţă de: Judecatoria Baia Mare - Sentinta civila din data 22.05.2006