Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Educatiei ofera finantare pentru cluburile sportive universitare

Ministerul Educatiei ofera finantare pentru cluburile sportive universitare

  Publicat: 20 May 2019       652 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 392 din 20.05.2019 a fost publicata Legea nr. 104/2019 pentru modificarea si completarea art. 223 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011.

Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.

Conform modificarilor, veniturile institutiilor de invatamant superior se compun din sume alocate de la bugetul Ministerului Educatiei Nationale, pe baza de contract, pentru finantarea de baza, finantarea complementara si finantarea suplimentara, realizarea de obiective de investitii, fonduri alocate pe baza competitionala pentru dezvoltare institutionala, fonduri alocate pe baza competitionala pentru incluziune, burse si protectia sociala a studentilor, fonduri destinate cluburilor sportive universitare, precum si din venituri proprii, dobanzi, donatii, sponsorizari si taxe percepute in conditiile legii de la persoane fizice si juridice, romane sau straine, si din alte surse. Aceste venituri sunt utilizate de institutiile de invatamant superior, in conditiile autonomiei universitare, in vederea realizarii obiectivelor care le revin in cadrul politicii statului din domeniul invatamantului si cercetarii stiintifice universitare.
Finantarea complementara se realizeaza de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului printre altele, prin fonduri alocate pentru cluburile sportive universitare.
Finantarea institutiilor de invatamant superior de stat se face pe baza de contract incheiat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si institutia de invatamant superior respectiva, un astfel de contract complementar fiind necesar si pentru finantarea cluburilor sportive universitare.
Institutiile de invatamant superior de stat pot aloca fonduri pentru cluburile sportive universitare si pot pune la dispozitia acestora baza materiala a universitatii, in mod gratuit.
Cluburile sportive universitare pot pune baza materiala proprie la dispozitia universitatilor, in mod gratuit.
Institutiile de invatamant superior de stat pot prelua in subordinea lor cluburi sportive, caz in care devin ordonatori secundari de credite.Citeşte mai multe despre:    Legea educatiei nationale    Legea 1/2011    Legea 104/2019    Cluburi sportive universitare    Finantare    Ministerul Educatiei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministrerul educatiei si cercetarii a aprobat infiintarea de centre de excelenta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti
06 Nov 2020 | 1451

Guvernul a deblocat decontarea transportului elevilor
06 Feb 2020 | 991

CCR: decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi "pe baza de abonament" - neconstitutionala
19 Oct 2019 | 819

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 594

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 31 iulie 2019
31 Jul 2019 | 674

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 24 iulie 2019
24 Jul 2019 | 709Articole Juridice

Constitutionalitatea incetarii de drept a contractelor de munca ale unor cadre universitare care nu sunt studenti-doctoranzi sau nu au obtinut diploma de doctor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Personalul didactic auxiliar si cel de conducere raspund disciplinar conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, iar nu in baza dispozitiilor Codului muncii
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 1045 din 28 noiembrie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Suceava, Sectia I civila

Hotararea CEDO din 3 martie 2020 in Cauza Convertito si altii impotriva Romaniei. Cererea priveste anularea diplomelor de licenta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

ICCJ: Persoana aflata in continuarea studiilor. Protectia si promovarea drepturilor copilului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Decizia ICCJ 41/2019: In calculul drepturilor salariale pentru plata cu ora nu se include si gradatia de merit
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 41/2019