Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ajutoare de urgenta de pana la 5 milioane lei pentru sprijinirea familiilor sau persoanelor afectate de inundatii in cursul anului 2019

Ajutoare de urgenta de pana la 5 milioane lei pentru sprijinirea familiilor sau persoanelor afectate de inundatii in cursul anului 2019

  Publicat: 08 Jun 2019       606 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, acordarea unor ajutoare de urgenta pe parcursul anului 2019, pentru sprijinirea populatiei afectate de inundatii, alunecari de teren, fenomene meteorologice periculoase, produse incepand cu luna mai 2019.

In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce.

Ajutoarele de urgenta se acorda in limita sumei de 5 milioane lei din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, astfel:


- cate 3.000 lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie de peste 90%;
- cate 2.000 lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie cuprinsa intre 50% si 90% inclusiv ;
- cate 1.500 lei pentru familiile si persoanele singure ale caror bunuri de folosinta indelungata au fost afectate in proportie de pana la 50% exclusiv.
- in cazul in care, in urma inundatiilor, alunecarilor de teren si fenomenelor meteorologice deosebite se inregistreaza pierderi de vieti omenesti, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiaza suplimentar de suma de 5.000 lei.


Ajutoarele de urgenta nominale se aproba prin nota a ministrului Muncii si Justitiei Sociale, pe baza borderourilor agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala, cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, borderourile fiind avizate de primarii localitatilor afectate si de prefecti.


Pentru sprijinirea prompta a populatiei pe parcursul anului 2019 si pentru combaterea rapida a riscului de excluziune sociala a celor afectati, normele de acordare a ajutoarelor de urgenta au fost simplificate. Astfel, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie sa completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminata.Citeşte mai multe despre:    Ajutoare de urgenta    Inundatii    Ministerul Muncii    Guvernul Romaniei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1071

Guvernu a acordat ajutoare de urgenta de peste 1.600.000 lei pentru 470 familii si persoane singure
06 Feb 2020 | 869

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1868

Ajutoare de urgenta de peste 1.000.000 lei pentru 299 familii si persoane singure, aprobate de Guvern
04 Nov 2019 | 1631

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 11 octombrie 2019
11 Oct 2019 | 842

Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita
11 Oct 2019 | 870Articole Juridice

Divulgarea neautorizata a datelor cu caracter personal pe o retea de socializare
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Suspendarea contractului de munca ca urmare a carantinei sau fortei majore
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Declararea judecatoreasca a mortii (Art. 49 - 57 - Noul Cod Civil)
Sursa: EuroAvocatura.ro

Lista bunurilor care alcatuiesc domeniul public al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale
Sursa: EuroAvocatura.ro