din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3619 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Ajutoare de urgenta de peste 1.000.000 lei pentru 299 familii si persoane singure, aprobate de Guvern

Ajutoare de urgenta de peste 1.000.000 lei pentru 299 familii si persoane singure, aprobate de Guvern

  Publicat: 04 Nov 2019       1733 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
299 de familii si persoane singure aflate in situatii critice vor primi ajutoare de urgenta in valoare de 1.073.250 lei. Decizia a fost luata de Guvern in baza anchetelor sociale efectuate de agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala.

Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce.
Reflecta echilibrul dintre cerintele muncii exercitate si resursele individuale (personale), de exemplu in ceea ce priveste tipul de activitate, volumul de munca, organizarea muncii, sanatatea, competentele, valorile, atitudinile si motivatia.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.

Astfel, Hotararea aprobata astazi stabileste ca 179.500 lei ajung la 34 familii si persoane singure din judetele Alba, Bacau, Botosani, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti, care se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atat locuintele, anexele gospodaresti, cat si bunurile de folosinta indelungata, astfel ca acestea se confrunta cu diverse probleme socio-materiale si de locuit, inclusiv cu probleme grave de sanatate, motiv pentru care se afla in imposibilitate ca din veniturile proprii sa-si poata repara locuintele.


Restul de 893.750 lei vor fi acordati altor 265 familii si persoane singure din judetele Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti, care au probleme grave de sanatate sau se afla in situatii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune sociala.


Astfel, potrivit datelor obtinute in cadrul anchetelor sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgenta au membri cu grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale de durata si interventii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate in totalitate de catre casele judetene de asigurari de sanatate. Mai mult, in cazul unora dintre familii situatia este agravata de faptul ca au mai multi membri bolnavi foarte grav, copii si adulti deopotriva, iar in cazul altora e nevoie de sprijin si pentru achizitionarea de proteze medicale.


Nu in ultimul rand, printre cei vizati de actul normativ se afla si persoane care fie nu au loc de munca, fie au capacitatea de munca redusa, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocatii de stat pentru copii, indemnizatii pentru persoane cu handicap, alocatii pentru sustinerea familiei.


Ajutoarele de urgenta aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.Citeşte mai multe despre:    Ajutoare de urgenta    Guvernul Romaniei    Ministerul Muncii    Justitie Sociala    Probleme de sanatate    Excluziune sociala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro
30 Apr 2020 | 1812

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 1069

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1337

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1215

Peste 65.000 de elevi vor beneficia de extinderea programului ´┐ŻMasa calda´┐Ż
06 Feb 2020 | 2158

Guvernul a deblocat decontarea transportului elevilor
06 Feb 2020 | 1222Articole Juridice

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Modificarea unilaterala si temporara a locului si felului muncii in contextul pandemiei cu coronavirus
Sursa: MCP Cabinet avocati

Consideratii asupra constitutionalitatii scutirii autoritatilor publice de taxa judiciara de timbru in actiunile care au ca obiect venituri publice
Sursa: Irina Maria Diculescu

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept ´┐Ż scutirea de la plata taxei de timbru in calea de atac
Sursa: Av. Gherasim Andrei-Gheorghe

Jurisprudenţă

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Dreptul persoanei vatamate printr-o ordonanta declarata neconstitutionala sa aprecieze asupra obiectului actiunii in contencios
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 1765/2019

Sentinta nr. 263/CA/2016 -Actiune in Contencios administrativ S.D. - S.A. impotriva Guvernului Romaniei si intervenientului Ministerul Finantelor Publice
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Oradea

Sentinta civila nr. 2.682/2016 privind solutionarea actiunii promovate de reclamantul V.A. in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei, avand ca obiect "anulare act administrativ"
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti