din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2144 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul SMILE-Mobile - vouchere pentru aparate dentare pentru elevi

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul SMILE-Mobile - vouchere pentru aparate dentare pentru elevi

  Publicat: 11 Jun 2019       711 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Proiectul prevede acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere pentru elevi cu socpul montarii de aparate ortodontice mobile.

Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.

Incepand din anul 2017, Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a reusit formarea unei retele de 156 de cabinete medicale stomatologice cat si dotarea acestora cu echipamente stomatologice moderne - unituri dentare, autoclave, echipamente pentru sterilizare, implicit asigurarea de materiale stomatologice pentru realizarea tratamentelor stomatologice in regim gratuit: detartraje, sigilari, tratamentul cariilor, extractii dentare. Astfel, un numar din ce in ce mai mare de elevi au apelat la serviciile stomatologice scolare si s-a putut realiza o estimare a problemelor stomatologice ale acestora.


Interventia ortodontica are un impact major atat asupra aparatului dento-maxilar, cat si asupra sanatatii generale fizice si psihice, esteticii si bunastarii mentale a unei persoane . Eficacitatea tratamentului ortodontic este cu atat mai mare, cu cat aceasta debuteaza in perioada de crestere a organismului, terapia ortodontica precoce beneficiind de un astfel de raspuns mai favorabil.


Valoarea totala a proiectului va fi de 2.287.720 de lei si va fi constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) a caror executie se estimeaza ca nu se va finaliza in anul fiscal 2019.


Proiectul SMILE-Mobile are in vedere acordarea unui sprijin financiar sub forma de vouchere, in valoare de maximum 1.100 de lei/beneficiar copiilor cu varste intre 7 si 16 ani, cu domiciliul in Municipiul Bucuresti sau viza de resedinta obtinuta cu cel putin 6 luni inainte de depunerea cererii.
Vor fi evaluate cu intaietate dosarele tuturor solicitantilor care au aplicat in cadrul proiectului "Consultatii stomatologice si aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucuresti" si care nu pot beneficia de sprijinul acordat, datorita epuizarii fondurilor aprobate pentru acest proiect.



Citeşte mai multe despre:    Aparate dentare    Vouchere    SMILE-Mobile    Sprijin financiar    Consiliul Municipiului Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta
23 Jun 2020 | 1224

Legea 24/2020: Valoarea unui tichet de masa nu va putea depasi suma de 20 de lei
21 Mar 2020 | 1598

Ministerul Educatiei a stabilit modalitatea de acordare a voucherelor de vacanta in anul 2019.
17 May 2019 | 802

Guvernul a optat normele metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta privind acordarea voucherelor de vacanta
21 Dec 2017 | 1770

Guvernul Romaniei a adoptat proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale
10 Dec 2015 | 1323



Articole Juridice

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Dispozitiile care prevad acordarea voucherelor de vacanta nu instituie un drept fundamental a carui restrangere poate fi impusa numai in conditiile strict prevazute de Constitutie
Pronuntaţă de: Tribunalul Caras Severin Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 154/2017, sedinta din 27 ianuarie 2017

Suprimarea pentru viitor a unui premiu nu afecteaza dreptul fundamental al salariatului de a primi contraprestatie pentru munca depusa. Repertoriu Decizii CCR si CEDO
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Ploiesti Sectia I Civila, Decizia nr. 268/2017, in sedinta publica din 01 februarie 2017