Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul Romaniei a aprobat Acordul in domeniul turismului semnat cu Guvernul Republicii Moldova

Guvernul Romaniei a aprobat Acordul in domeniul turismului semnat cu Guvernul Republicii Moldova

  Publicat: 28 Jun 2019       170 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul turismului, din.11.2018 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 528 din 27.06.2019 si aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 422/2019.

Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Intreprindere care cumpara sau sconteaza facturile de la un fabricant sau de la un vanzator si urmareste incasarea pretului de la clienti.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale

Dorind sa contribuie la dezvoltarea relatiilor in domeniul turismului dintre Romania si Republica Moldova, la intarirea cooperarii dintre autoritatile competente ale ambelor state si recunoscand ca relatiile din domeniul turismului constituie un element important si necesar in consolidarea raporturilor de prietenie dintre cele doua state, acestea au convenit ca in conformitate cu legislatiile nationale in vigoare in Romania si Republica Moldova, vor intreprinde toate masurile necesare pentru promovarea si incurajarea dezvoltarii relatiilor in domeniul turismului dintre cele doua state.


Partile contractante vor promova dezvoltarea diverselor tipuri de turism acceptate de practica internationala, urmarind consolidarea dezvoltarii unui sector al turismului competitiv si durabil, ca factor generator de crestere si emancipare economica si de ocupare a fortei de munca .


O atentie deosebita va fi acordata cooperarii in realizarea de proiecte de investitii de interes comun in domeniul turismului. Se va face schimb de informatii privind investitiile si facilitatile in acest domeniu si se va colabora pentru realizarea acestora, inclusiv pentru dezvoltarea unor proiecte care pot beneficia de sustinerea financiara a Uniunii Europene.


Partile contractante vor contribui la schimbul de experienta in domeniul pregatirii profesionale a personalului din industriile turistice ale statelor lor si vor incuraja schimburile de cursanti si specialisti in acest domeniu .
Cooperarea se va concentra pe crearea unui parteneriat strategic intre interesele publice si private pentru a asigura dezvoltarea durabila a turismului in cele doua state.


Va fi incurajata elaborarea de materiale de promovare si informare turistica si organizarea de vizite de documentare pentru ziaristi, reporteri radio si TV, precum si pentru experti in domeniu .


Partile contractante vor forma o Comisie mixta de lucru in domeniul turismului, care se va intruni, de regula, anual sau de cate ori partile contractante convin ca este necesar, alternativ, in cele doua state, pentru a analiza stadiul relatiilor turistice bilaterale si a conveni masurile menite sa stimuleze cooperarea turistica.Citeşte mai multe despre:    Guvernul Romaniei    Guvernul Republicii Moldova    Turism    Cooperare    HG 422/2019

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate in cadrul sedintei din 6 noiembrie 2019
06 Nov 2019 | 1364

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1224

Presedintele Romaniei a semnat decretul pentru numirea Guvernului Romaniei
04 Nov 2019 | 1104

Ajutoare de urgenta de peste 1.000.000 lei pentru 299 familii si persoane singure, aprobate de Guvern
04 Nov 2019 | 1070

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 28 octombrie 2019
29 Oct 2019 | 899

Proiect MMJS: mentinerea cuantumului ajutorului anual acordat pentru nevoi casnice veteranilor, vaduvelor si accidentatilor de razboi
26 Oct 2019 | 629Articole Juridice

Consideratii asupra constitutionalitatii scutirii autoritatilor publice de taxa judiciara de timbru in actiunile care au ca obiect venituri publice
Sursa: Irina Maria Diculescu

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept – scutirea de la plata taxei de timbru in calea de atac
Sursa: Av. Gherasim Andrei-Gheorghe

Ocuparea si angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Marele patriot Mihai Eminescu, un martir ucis la comanda francmasoneriei
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Dreptul persoanei vatamate printr-o ordonanta declarata neconstitutionala sa aprecieze asupra obiectului actiunii in contencios
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 1765/2019

Scutirea de la plata taxelor datorate Inspectoratului de Stat in Constructii vizeaza exclusiv lucrarile realizate in legatura cu o expropriere pentru cauza de utilitate publica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie