Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Justitiei a semnat contractul de finantare a proiectului „Corectional” in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021

Ministerul Justitiei a semnat contractul de finantare a proiectului „Corectional” in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021

  Publicat: 03 Sep 2019       736 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministerul Justitiei a semnat, in data de 30 august 2019, contractul de finantare a proiectului „Corectional”, in valoare totala eligibila de 31.000.000 euro, prin programul „Justitie” finantat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Orice forma de violenta fizica, psihologica sau sexuala, care pune in pericol siguranta si bunastarea unui membru al familiei si/sau recurgerea la forta fizica ori emotionala, inclusiv violenta sexuala, in cadrul familiei sau gospodariei.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.

Obiectivul proiectului consta in consolidarea capacitatii sistemului corectional din Romania (penitenciar si de probatiune) de a contribui la reintegrarea sociala a persoanelor condamnate, prin facilitarea tranzitiei acestora din penitenciar in sistemul de probatiune si, in final, in comunitate, printr-o stransa cooperare cu autoritatile locale.
Acesta va avea o durata de 56 de luni si se va implementa de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, in calitate de lider de proiect, in parteneriat cu alte institutii din Romania (Directia Nationala de Probatiune, Penitenciarul Baia Mare, Penitenciarul Targu Mures, Penitenciarul Botosani, Penitenciarul Vaslui, Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna) si din Norvegia (Academia Serviciilor Corectionale Norvegiene, Penitenciarul Halden, Penitenciarul Stavanger, Serviciul de Probatiune Rogaland, Serviciul de Probatiune A˜stfold).


Vor fi realizate investitii semnificative pentru imbunatatirea infrastructurii penitenciare, prin crearea de 1.160 de noi spatii de detentie in regim deschis si semi-deschis, la 4 penitenciare (Baia Mare, Botosani, Targu Mures si Vaslui), in vederea asigurarii unor conditii adecvate de detentie, conforme cu standardele europene, care sa permita si derularea de activitati specifice educative si psiho-sociale de reintegrare a detinutilor si a persoanelor aflate in supravegherea serviciilor de probatiune. In plus, va fi imbunatatita infrastructura educationala disponibila la nivelul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna, in scopul asigurarii bazei materiale necesare pregatirii profesionale a personalului actual sau viitor din sistemul penitenciar. Masurile propuse sunt in concordanta cu prevederile cuprinse in Memorandumul adoptat de Guvernul Romaniei la 17 ianuarie 2018.


Pana la acest moment, Ministerul Justitiei a semnat contracte de finantare pentru 5 din cele 7 proiecte predefinite finantate in cadrul programului ``Justitie``, si anume: 2 contracte de finantare cu Administratia Nationala a Penitenciarelor in domeniul serviciilor corectionale, 2 contracte de finantare cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, respectiv, cu Consiliul Superior al Magistraturii in domeniul cresterii eficientei si eficacitatii sistemului judiciar si al consolidarii statului de drept si 1 contract de finantare cu Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati.


Domeniile de interventie finantate in cadrul programului ``Justitie`` vizeaza: serviciile corectionale - sistemul penitenciar si de probatiune (3 proiecte predefinite avand o alocare totala de 37.494.117 euro); eficienta si eficacitatea sistemului judiciar si consolidarea statului de drept (3 proiecte predefinite avand o alocare totala de 10.350.000 euro); si violenta domestica si violenta bazata pe gen (1 proiect predefinit avand o alocare totala de 2.500.000 euro).Citeşte mai multe despre:    Ministerul Justitiei    Contract de finantare    Proiectul Corectional    Mecanismul Financiar Norvegian

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sumele alocate de MJ in anul 2020 pentru plata onorariilor pentru asistenta judiciara
23 Jan 2020 | 798

De ”Ziua portilor deschise” Ministerul Justitiei va fi ”condus” de elevi
25 Oct 2019 | 1437

De ”Ziua portilor deschise” Ministerul Justitiei va fi ”condus” de elevi
25 Oct 2019 | 1103

Ministerul Justitiei finanteaza dotarea instantelor cu echipamente informatice in valoare de peste 46 milioane de lei
15 Oct 2019 | 928

La sediul Ministerului Justitiei, a avut loc o noua reuniune a Consiliului de Management Strategic
17 Sep 2019 | 1047

Se infiinteaza Sistemul Informatic National pentru Adoptie
17 Sep 2019 | 1187Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Instanta competenta in cererile privind drepturile salariale ale magistratilor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Conflict negativ de competenta. Pluralitate de debitori. Instanta de executare competenta
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia I civila Decizia nr. 816/2020, Sedinta publica din data de 1 aprilie 2020

Conditiile de exercitare a actiunii directe in contencios administrativ
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 1792/2019

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie