Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » MAI a facut modificari privind coordonarea activitatii si delegarea unor competente in cadrul Ministerului.

MAI a facut modificari privind coordonarea activitatii si delegarea unor competente in cadrul Ministerului.

  Publicat: 16 Sep 2019       727 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Prevazuta in sectiunea XIII, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala,
In Monitorul Oficial nr. 744 din 12.09.2019 a fost publicat Ordinul nr. 120/2019 pentru modificarea art. 4 din Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 149/2016 privind coordonarea activitatii si delegarea unor competente in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Mandatul de arestare european reprezinta o decizie juridica emisa de un stat membru pentru arestarea si predarea de catre un alt stat membru a unei persoane data in urmarire penala sau pentru executarea unei sanctiuni privative de libertate.

Conform modificarilor, Secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul si relatii internationale poate sustine in Parlament proiectele de acte normative pentru care ministrul afacerilor interne are calitatea de initiator sau avizator, punctele de vedere ale ministerului asupra propunerilor legislative, precum si raspunsurile la intrebarile si interpelarile senatorilor si deputatilor.


Subsecretarul de stat desemnat sa indeplineasca atributii in domeniul relatia cu Parlamentul si relatii internationale coordoneaza:
a) Directia generala afaceri europene, Schengen si relatii internationale;
b) Centrul National SIS.


Reprezentarea ministrului afacerilor interne in relatia cu Parlamentul poate fi realizata si de catre subsecretarul de stat desemnat, pe baza de mandat . In acest scop, subsecretarul de stat coordoneaza activitatea de elaborare a punctelor de vedere ale ministerului asupra propunerilor legislative, respectiv a raspunsurilor la intrebarile si interpelarile senatorilor si deputatilor.



Citeşte mai multe despre:    MAI    Ordinul 120/2019    Ordinul MAI 149/2016    SIS    Secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul    Subsecretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 42881

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 1181

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1351

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 1905

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1719

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 1655



Articole Juridice

Nu constituie discriminare interzicea purtarii vizibile a semnelor religioase, filozofice sau spirituale in cazul in care se aplica in mod general si nediferentiat tuturor lucratorilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Transformarea unei societati de drept national in societate europeana (SE) nu trebuie sa reduca participarea sindicatelor la compunerea consiliului de supraveghere
Sursa: MCP Cabinet avocati

O conventie colectiva care micsoreaza remuneratia lucratorilor care isi desfasoara activitatea prin agent de munca temporara fata de lucratorii recrutati direct trebuie sa prevada avantaje compensatorii
Sursa: MCP Cabinet avocati

Orice persoana are dreptul sa stie cui i-au fost comunicate datele sale personale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020