din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1898 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernu a acordat ajutoare de urgenta de peste 1.600.000 lei pentru 470 familii si persoane singure

Guvernu a acordat ajutoare de urgenta de peste 1.600.000 lei pentru 470 familii si persoane singure

  Publicat: 06 Feb 2020       943 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
470 de familii si persoane singure aflate in situatii critice vor primi ajutoare de urgenta in valoare de 1.647.800 lei. Decizia a fost luata de Guvern in baza anchetelor sociale efectuate de agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala.

Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Reflecta echilibrul dintre cerintele muncii exercitate si resursele individuale (personale), de exemplu in ceea ce priveste tipul de activitate, volumul de munca, organizarea muncii, sanatatea, competentele, valorile, atitudinile si motivatia.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.

Astfel, Hotararea aprobata stabileste ca 344.500 lei ajung la 59 familii si persoane singure din judetele Alba, Bacau, Botosani, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iasi, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Valcea, Vrancea si municipiul Bucuresti, care se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atat locuintele, anexele gospodaresti, cat si bunurile de folosinta indelungata, astfel ca acestea se confrunta cu diverse probleme socio-materiale si de locuit, inclusiv cu probleme grave de sanatate, motiv pentru care se afla in imposibilitate ca din veniturile proprii sa-si poata repara locuintele.


Totodata, 1.283.500 lei vor fi acordati pentru 407 familii si persoane singure din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea si municipiul Bucuresti care au probleme grave de sanatate sau se afla in situatii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune sociala.


In plus, suma de 4.000 lei va fi acordata pentru o familie din judetul Neamt, care se afla in situatie de necesitate cauzata de inundatii, iar 15.800 lei pentru un numar de 3 familii din judetele Dambovita, Iasi si Neamt, care se afla in situatii de necesitate cauzate de accidente.


Astfel, potrivit datelor consemnate in anchetele sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgenta au membri cu grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale de durata si interventii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate in totalitate de catre casele judetene de asigurari de sanatate. Mai mult, in cazul unora dintre familii situatia este agravata de faptul ca au mai multi membri bolnavi foarte grav, copii si adulti deopotriva, iar in cazul altora e nevoie de sprijin si pentru achizitionarea de proteze medicale.


Nu in ultimul rand, printre cei vizati de actul normativ se afla si persoane care fie nu au loc de munca, fie au capacitatea de munca redusa, iar veniturile lor provin din ajutoare sociale, pensii, alocatii de stat pentru copii, indemnizatii pentru persoane cu handicap, alocatii pentru sustinerea familiei.


Ajutoarele de urgenta aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.



Citeşte mai multe despre:    ajutoare de urgenta    ajutoare de urgenta 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1187

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1961

Ajutoare de urgenta de peste 1.000.000 lei pentru 299 familii si persoane singure, aprobate de Guvern
04 Nov 2019 | 1700

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 11 octombrie 2019
11 Oct 2019 | 914

Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita
11 Oct 2019 | 984