din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2159 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Premiera in justitia romaneasca: doi frati evrei au obtinut despagubiri pentru suferintele din perioada Holocaustului

Premiera in justitia romaneasca: doi frati evrei au obtinut despagubiri pentru suferintele din perioada Holocaustului

  Publicat: 22 Jan 2010       2051 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Antonescu George Crin Laurentiu - membru al Parlamentului Romaniei.
Rude colaterale, de gradul II, care au aceiasi parinti ori au un parinte comun.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Una dintre solutiile pe care le pronunta instanta care a judecat cauza penala,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Indirect, prin acesta sentinta este condamnat si regimul Antonescu . Cei doi frati evrei au decis in 2005 sa mearga in justitie si sa ceara condamnarea celor din cauza carora au suferit.

Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Florian Daniel Cristian - membru al Parlamentului Romaniei.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Florian Daniel Cristian - membru al Parlamentului Romaniei.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale

Practic, Devy Abraham si fratele sau, Sami sunt primii evrei care au obtinut despagubiri in justitia romaneasca, la Tribunalul Galati, pentru Holocaust.

Directorul executiv al Institutului National al Holocaustului, Alexandru Florian a spus la RFI ca aceasta sentinta este un pas important.

"Cred ca este doar un pas in plus care s-a facut in Romania, dupa ce Comisia Wiesel a prezentat in 2004 un raport catre presedintele Romaniei, prin care statul roman a recunoscut in mod oficial si fara nici un echivoc responsabilitatea Guvernului Antonescu pentru victimele Holocaustului din Romania", spune Alexandru Florian .

"Prin verdictul pe care l-au obtinut cei doi cetateni evrei cred ca nu s-a intamplat altceva decat sa fie un al treilea pas, de data aceasta o recunoastere in justitie sau de catre justitia romaneasca a responsabilitatii acestor institutii publice ale statului si in acelasi timp de a recunoaste, cum este cazul acestor doua persoane statutul lor de victima", explica Florian .

In 2004, o comisie condusa de laureatul Premiului Nobel, Elie Wiesel a prezentat singurul studiu oficial privind Holocaustul in Romania. Raportul despre victimele Holocaustului arata ca regimul Antonescu a fost responsabil pentru moartea unui numar cuprins intre 280 de mii si 380 de mii de evrei romani si ucraineni de pe teritoriul Romaniei.



Citeşte mai multe despre:    Institutului National al Holocaustului    Holocaust    Comisia Wiesel    Evrei    Maresalul Ion Antonescu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 10 iulie 2020
12 Jul 2020 | 1336

A fost infiintat Muzeul National de Istorie a Evreilor si al Holocaustului din Romania
10 Oct 2019 | 737

CEDO: Negarea Holocaustului nu este protejata de Conventia Europeana a Drepturilor Omului
05 Oct 2019 | 845

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 31 iulie 2019
31 Jul 2019 | 847

Guvernul a infiintat Comitetul interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii si discursului de ura
08 Jul 2019 | 881

Guvernul a aprobat infiintarea postului de atasat pe probleme de munca si sociale in cadrul Ambasadei Romaniei in Statul Israel
19 Apr 2019 | 703



Jurisprudenţă

Condamnare cu caracter politic. Acordare despagubiri civile pentru stramutare in Transnistria
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj - Sentinta civila nr. 92 din data a21.02.2011