Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » UNMR se alatura campaniei Judecatorii sustin medierea

UNMR se alatura campaniei Judecatorii sustin medierea

  Publicat: 28 Jan 2010       1633 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania saluta declansarea de catre Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a campaniei de promovare si incurajare a medierii ca mijloc alternativ de solutionare a litigiilor dintre cetateni, campanie denumita “Judecatorii sustin medierea”.Initiativa organizarii de catre UNJR a campaniei de diseminare a informatiilor despre mediere constituie cel mai important eveniment din domeniul medierii initiat de catre judecatori, de la aparitia legii nr. 192/2006 si pana in prezent. In lumina noilor prevederi legislative din domeniu, UNJR este pana in prezent, singura organizatie a magistratilor preocupata de implementarea prevederilor art. 6 din legea nr. 192/2006, in conditiile in care acestea urmeaza sa fie aplicabile incepand cu data de 3 martie 2010.

In acest context, UNMR isi anunta disponibilitatea de a sprijini campania declansata de judecatori cu toate mijloacele disponibile: informatii de specialitate, publicitate, specialisti, promovare in media si spatiul virtual. Prin colaborarea judecatorilor si a mediatorilor, implementarea medierii in Romania se va realiza mai facil, interesul unei astfel de parteneriat fiind de necontestat.

Campania UNJR a€śJudecatorii sustin mediereaa€ť, un eveniment notabil si de mult asteptat, confirma faptul ca Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania este conectata la realitatile sistemului juridic din Romania, ea suplinind lipsa de informare pe scara larga a cetatenilor cu privire la institutia medierii si a mediatorului.Citeşte mai multe despre:    Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania    Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania    Mediere    Legea 192/2006

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Reactia UNJR cu privire la diminuarea bugetului Ministerului Justitiei pentru anul 2016 de catre Guvernul Romaniei
11 Dec 2015 | 1487

Uniunea Judecatorilor solicita CSAT sa ii comunice hotararile care implica serviciile secrete in justitie
09 Dec 2015 | 931

Pozitia UNJR ref. la modificare Codului Penal
11 Dec 2013 | 1702

UNJR critica modul neconstitutional de adoptare a Noului Cod al insolventei
07 Oct 2013 | 1411

Jud. Natalia Roman: Este de datoria UNJR sa esplice care este rolul judecatorului in societate
31 Oct 2011 | 2262

Despre Conferinta "Medierea – Eleganta si Consens in Afaceri"
25 Oct 2011 | 8373