Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul comunicatiilor a semnat Memorandumul de Intelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor

Ministrul comunicatiilor a semnat Memorandumul de Intelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor

  Publicat: 04 May 2010       1167 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Astazi, 4 mai 2010, la Bruxelles, Ministrul comunicatiilor si societatii informationale a semnat Memorandumul de Intelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor.

Intamplare neplacuta care produce ranirea, mutilarea sau moartea cuiva.
Modalitate procedurala prevazuta de lege, prin care, in cursul judecatii, o terta persoana este introdusa in cauza,
1. Contract incheiat intre locatar si locator prin care primul inchiriaza un bun,
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
(Consortium) Grup de companii format in scopul promovarii unui obiectiv comun sau al angajarii intr-un proiect benefic pentru toti membrii.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Desi nu exista o definitie unanim acceptata, majoritatea definitiilor cuprinse in diferite documente sau legislatii exprima in esenta acelasi lucru. Exemplu: -Conform Legii-tip din 1978 elaborata de Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, programele pentru calculator sunt "un ansamblu de instructiuni putand, din momentul transpunerii pe un suport descifrabil de catre o masina capabila sa trateze informatii, sa indice, sa execute, ori sa permita obtinerea unei functii, a unei sarcini sau a unui rezultat."
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Romania sustine sistemul eCall, care urmareste reducerea numarului victimelor din accidentele rutiere, avand in vedere ca tara noastra se regaseste pe primele locuri din UE ca numar de accidente rutiere mortale. La aceeasi data vor mai semna Memorandumul Malta, Polonia, Belgia, Danemarca si Luxemburg.

a€˛Semnarea Memorandumului reprezinta o recunoastere de catre Guvernul roman a nevoii de consolidare a cooperarii la nivel national si european intre toti cei implicati, fie ca sunt autoritati publice, constructori de automobile sau operatori de telefonie mobila, pentru aaccelera introducerea unui sistem care poate salva vieti omenestia€¯, afirma ministrul Gabriel Sandu.

eCall este un sistem automat de apeluri de urgenta, utilizat in cazul accidentelor rutiere prin intermediul numarului european unic pentru situatii de urgenta a€“112.

In cazul unui accident grav, autoturismele echipate cu eCall din orice tara europeana apeleaza automat 112 pentru a contacta cel mai apropiat centru de interventie . Prin intermediul apelului sunt furnizate informatii de baza despre accident, inclusiv zona exacta a acestuia, chiar daca niciun pasager nu este capabil sa comunice.

Disponibilitatea informatiilor referitoare la locatie reduce timpul necesar interventiei serviciilor de salvare cu 50% in zonele rurale si cu 40% in cele urbane. Conform estimarilor, ar fi astfel salvate anual in Europa pana la 2.500 de vieti. In plus, eCall va reduce numarul blocajelor rutiere si accidentelor secundare.

Romania este invitata sa faca parte din consortiul ce va implementa faza pilot a sistemului eCall in Europa . Din consortiu fac parte 15 tari, printre care Austria, Finlanda, Germania sau Suedia. Semnarea Memorandumului de Intelegere reprezinta un angajament politic de sustinere a initiativei. Comisia Europeana sustine financiar programul pilot si campania de crestere a notorietatii prin Programul de Competitivitate si Inovatie

a€¯Initiativa eCall nu ar trebui sa intampine dificultati de implementare, mai ales ca sistemul tehnic al numarului European pentru apeluri de urgenta 112 din Romania este unul dintre cele mai noi si performante din Europa .a€¯, adauga ministrul Gabriel Sandu.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania.Citeşte mai multe despre:    eCall    Masini    Malta    Polonia    Belgia    Danemarca    Luxemburg    112

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 823

Ministerul Finantelor ofera ajutor de stat pentru investitiile de minimum 1 milion de euro
22 May 2019 | 415

Locuri de munca disponibile Spatiul Economic European in luna mai 2019
12 May 2019 | 773

PE a adoptat noi reguri ce ar imbunatati siguranta rutiera si ar reduce numarul accidentelor
15 Mar 2019 | 814

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera romanilor 974 locuri de munca vacante
07 Feb 2019 | 1100

Monitorul Oficial din data de 05 aprilie 2017
05 Apr 2017 | 1172Articole Juridice

Dobandirea dreptului de servitute, de trecere si de acces prin hotarare judecatoreasca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Utilizarea senzorilor GPS pe masinile de serviciu ale salariatilor
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Fake News. Afectarea demnitatii si imaginii persoanei. Practica Tribunalului Bucuresti
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Practici de mobbing. Punerea in imposibilitate de a presta munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Lipsa resurselor financiare nu poate constitui o cauza exoneratoare de la plata salariului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 575 din data de 04 Februarie 2019

Activitatea a fost desfasurata in locuri de munca prevazute de normele legale pentru acordarea grupei I
Pronuntaţă de: Tribunalul Prahova Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 199/2017, in sedinta publica din 20 ianuarie 2017

Constatarea grupei de munca pentru o serie de activitati care presupun conditii nocive de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Dambovita Sectia I civila, Sentinta civila nr. 1758/2015, pronuntata in sedinta publica din data de 09.11.2015