Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Furnizorii de servicii vor fi scutiti de plata tarifelor pentru avizele obtinute de la OTDM

Furnizorii de servicii vor fi scutiti de plata tarifelor pentru avizele obtinute de la OTDM

  Publicat: 07 May 2010       907 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministerul Sanatatii intentioneaza sa elimine tarifele pe care unitatile sanitare si serviciile de ambulanta sunt obligate sa le achite in prezent pentru obtinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale.

1. Drapel care poarta semnele distinctive ale unui stat si care se arboreaza in diferite imprejurari, potrivit legislatiei interne si uzantelor internationale.
A fost conducatorul hunilor (intre anii 434 si 453), populatie care se asezase in Panonia. Hunii reusisera, in acea perioada, sa supuna atat populatia romanica din fosta provincie Panonia, cat si o serie de populatii migratoare, precum ostrogotii, alanii, gepizii etc.
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).

Conform Ordinului 1369/2009 toate unitatile sanitare publice, serviciile de ambulanta judetene si serviciul de ambulanta Bucuresti-Ilfov, precum si echpajele serviciilor mobile de urgenta, reanimare, descarcerare- SMURD trebuie sa plateasca Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale o serie de taxe pentru obtinerea avizului de punere in functiune a dispozitivelor medicale utilizate sau pentru obtinerea buletinelor de verificare periodica a acestora.

aAvand in vedere situatia dificila cu care ne confruntam in acest an, incercam sa eficientizam activitatea in unitatile sanitare si serviciile de ambulanta si sa reorganizam circuitul financiar. Dupa ce am stopat masura aberanta prin care unitatile sanitare erau nevoite sa plateasca ambulantelor pentru transportul pacientilor de la un pavilion la altul, acum intentionam sa scutim spitalele de la plata acestor tarife nejustificate aa declarat CSEKE Attila.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca masura nu va avea afecta activitatea OTDM sau calitatea verificarilor realizate de catre aceasta institutie deoarece, incepand din acest an, unitatea nu mai este nevoita sa functioneze din venituri proprii, fiind finantata de la bugetul de stat .

Ministerul Sanatatii estimeaza ca masura pe care doreste sa o introduca incepand cu luna viitoare ar insemna economii la serviciile de ambulanta de cel putin 5-6 miliarde lei anual, iar pentru spitale cel putin dublul acestor sume.Citeşte mai multe despre:    Dispozitive medicale    OTDM    Avize    Taxe    Ministerul Sanatatii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 124 din 18.02.20154
18 Feb 2015 | 2036

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 891 din 08.12.2014
11 Dec 2014 | 1013

O noua structura in cadrul CNAS: Comisia centrala de arbitraj
09 Aug 2014 | 3469

Guvernul a aprobat pachetul de servicii medicale de baza si Contractul-cadru 2014 2015
15 May 2014 | 7797

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 640 din 17.10.2013
21 Oct 2013 | 1023

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 280 din 17.05.2013
20 May 2013 | 1013Articole Juridice

Protectia sociala a persoanelor cu dizabilitati
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

CJUE: Fabricantul unui aparat medical cu defecte trebuie sa ramburseze costurile aferente inlocuirii sale
Sursa: Euroavocatura.ro

Statele membre ale UE nu pot interzice comercializarea lentilelor de contact prin internet
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Nu constituie o conduita abuziva a autoritatii contractante solicitarea prezentarii de catre ofertanti a certificatului ISO din partea producatorilor dispozitivelor medicale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 41/2019

Incetarea procesului penal ca urmare a impacarii partilor. Actiune in despagubiri formulata impotriva asiguratorului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1008 din 11 mai 2016