din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3786 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM a decis suspendarea din functie a judecatorului Marius Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj

CSM a decis suspendarea din functie a judecatorului Marius Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj

  Publicat: 14 Jun 2010       1355 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, suspendarea din functie a judecatorului Marius Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj, fiul fostului prefect de Olt Marian Diaconescu, aflat in arest preventiv.

Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Aurel Vlad (n. 25 ianuarie 1875, Turdas, langa Orastie - d. 2 iulie 1953), avocat, doctor in drept, promotor al Unirii din 1918, membru in Consiliul Dirigent, membru al Partidului National Roman si apoi fondator si fruntas al P.N.T.,
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Persoana invanuita de savarsirea unor fapte penale
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal,
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal,
Denumire data monedei unice europene.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Militaru Constantin Severus - membru al Parlamentului Romaniei.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Anghel Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.

Decizia CSM vine ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva acestuia.



Judecatorul Bogdan Diaconescu de la Sectia penala a Tribunalului Dolj a fost arestat preventiv, pe 8 iunie, de Curtea de Apel Craiova, pentru 29 de zile, sub acuzatia de luare de mita.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova, judecatorul Aurel Ilie, a declarat, pentru AGERPRES, ca sentinta magistratilor de la Curtea de Apel nu este definitiva, ci poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorul Bogdan Diaconescu de la Sectia penala a Tribunalului Dolj a fost retinut pe 7 iunie, pentru 24 de ore, fiind acuzat de fapte de coruptie in acelasi dosar in care a fost arestat si colegul sau judecatorul Laurentiu Anghel, precum si doi avocati.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca pe 5 mai, inculpatul Diaconescu, in calitate de judecator a primit prin intermediul altor persoane (coinculpati in prezentul dosar) suma de 15.000 de euro, de la trei denuntatori judecati in stare de arest preventiv intr-un dosar penal instrumentat de inculpat, aflat pe rolul Tribunalului Dolj.

"Banii au fost primiti de judecatorul Diaconescu pentru ca, in schimb, sa dispuna judecarea celor trei denuntatori in stare de libertate, iar in final sa le dea o pedeapsa blanda pentru faptele pentru care sunt judecati. Banii au fost primiti de judecatorul Diaconescu prin intermediul colegului sau Anghel, in baza unei intelegeri anterioare, dupa ce, in aceeasi zi, a modificat sentinta penala reducand de la cinci la patru ani inchisoare pedeapsa aplicata initial celor trei denuntatori pe care ii judeca", preciza Directia Nationala Anticoruptie intr-un comunicat.

DNA mai arata ca suma in cuantum de 15.000 de euro reprezinta o parte din totalul de 45.000 de euro, bani pretinsi si primiti de la denuntatori, printr-un intermediar, de avocatul Ion Militaru .

Diferenta de 30.000 de euro a fost impartita dupa cum urmeaza: 25.000 de euro - avocatii Ion Militaru si Octavian Tiberius Ciuca si 5.000 - judecatorul Laurentiu Traian Anghel .



Citeşte mai multe despre:    Marius Bogdan Diaconescu    Tribunalul Dolj    CSM

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ICCJ. Dezlegare chestiune de drept � dobandirea proprietatii asupra terenului aferent locuintei
04 Mar 2017 | 2768

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2850

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 133 din 23.02.2015
23 Feb 2015 | 1649

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 4050

Avocat definitiv in cadrul Baroului Valcea trimis in judecata pentru trafic de influenta
24 Oct 2014 | 1941

Locatiile in care se va desfasura activitatea Directiei Nationale de Probatiune si a serviciilor de probatiune
05 Aug 2014 | 4553



Articole Juridice

Constitutionalitatea incetarii de drept a contractelor de munca ale unor cadre universitare care nu sunt studenti-doctoranzi sau nu au obtinut diploma de doctor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Modul de stabilire a nivelului maxim al salariului de baza pentru personalul incadrat in directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului
Sursa:

Art. 222 alin. 10 CPP referitor la durata maxima a arestarii preventive declarat neconstitutional
Sursa: Euroavocatura.ro

Jurisprudenţă

Obligarea autoritatii locale la incheierea contractului de concesiune
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj, Decizia nr. 190 din 11.04.2012

Acordare de despagubiri pentru lipsire de folosinta. Teren afectat de lucrari de utilitate publica
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj, Sectia comerciala, Decizia nr. 449 din 06.12.2010

Actiune in anularea hotararii comisiei judetene de fond funciar prin care s-a hotarat trecerea unui teren din domeniul public al statului in domeniul privat al statului
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj, Decizia nr. 146 din 27.01.2010

Clauza abuziva. Modificarea unilaterala a ratei dobanzii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova, Decizia nr. 124 din 12.09.2012