Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT: Destructurare grupare infractionala constituita in vederea savarsirii de infractiuni din domeniul macrocriminalitatii economico-financiare

DIICOT: Destructurare grupare infractionala constituita in vederea savarsirii de infractiuni din domeniul macrocriminalitatii economico-financiare

  Publicat: 17 Jun 2010       2019 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
La data de 16.06.2010 procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Pitesti, au procedat la efectuarea unui numar de 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Arges, Dambovita si Prahova,

Expresie folosita in t. VIII, art. 146, C. proc. pen., partea generala,
Paguba sau prejudiciu provocata unei persoane,
Stare de incetare a platilor din vina debitorului, declarata de tribunal.
Reglementate in t. VII, C. pen., partea speciala,
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Ideea dezvoltarii unei identitati de aparare europeana a aparut din doua considerente: -in cursul ultimilor ani, Europa a fost confruntata cu un climat in care au aparut mai multe focare de instabilitate in jumatatea estica a continentului(Bosnia-Hertegovina, Kosovo)
Creante de recuperat de catre unitate in urma vanzarii pe credit a bunurilor sau a avansurilor de fonduri.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Creante de recuperat de catre unitate in urma vanzarii pe credit a bunurilor sau a avansurilor de fonduri.
Denumire data monedei unice europene.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

in vederea destructurarii unei importante grupari infractionale constituite in vederea savarsirii de infractiuni grave, in special din domeniul macrocriminalitatii economico-financiare, respectiv inselaciuni cu consecinte deosebit de grave in dauna bugetului consolidat al statului si al altor creditori, persoane juridice, bancruta frauduloasa, evaziune fiscala, infractiuni de fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, uz de fals si fals privind identitatea .
Membrii grupurilor infractionale aveau ca mod de operare folosirea unor carti de identitate falsificate, in care erau inserate date nereale, intocmind contracte de cesiune, prin care preluau societati comerciale cu debite importante la bugetul consolidat al statului, diferite unitati bancare si alti creditori.
In mod concret, incepand cu anul 2007, invinuitul Culicigno Pasquale - cetatean italian, la initiativa invinuitilor Cojocaru Costache, Predica Ioan si Tincu Vali au hotarat sa preia prin cesiune, societati comerciale cu diferite creante catre alti creditori, in schimbul unor sume de bani sau bunuri, folosind o identitate falsa, in scopul de a nu putea fi identificati si trasi la raspundere de catre autoritatile romane pentru faptele savarsite.
In aceasta modalitate au fost preluate un numar total de 46 societati comerciale de pe intreg teritoriul Romaniei, ce inregistrau debite catre bugetul de stat, prejudiciul total cauzat fiind de aproximativ de 1.000.000 euro.
In cauza s-a inceput urmarirea penala fata de 12 invinuiti.
Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si lucratori din cadrul Jandarmeriei Romane - Brigada Speciala de Interventii a€˛Vlad Tepesa€¯.
Suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.Citeşte mai multe despre:    Bancruta frauduloasa    Evaziune fiscala    Uz de fals    DIICOT    SRI

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 784

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2429

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1340

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1615

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2077

Conferinta INPPA-Baroul Bihor: Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei
06 Jan 2017 | 1078Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Munca la negru – definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Limitele efectului devolutiv al apelului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 334 din 11 februarie 2020

Decizia CCR nr. 147/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Incheierea contractului individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Constanta, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 680 din data de 29.01.2016

Constituirea unui grup infractional organizat. Fapta prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 71/RC din 4 martie 2016