din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1568 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intalnirea dintre Agentul Guvernamental pentru CEDO si reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Intalnirea dintre Agentul Guvernamental pentru CEDO si reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor

  Publicat: 02 Jul 2010       1249 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), subsecretarul de stat Razvan-Horatiu Radu, a avut in data de 1 iulie 2010, o intalnire cu o delegatie a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Una dintre solutiile pe care le pronunta instanta care a judecat cauza penala,
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Conform art.1853 Cod Civil, \"actele ce exercitam asupra unui lucru al altuia, sub nume precar, adica in calitate de locatari, depozitari etc.,
Conform art.1853 Cod Civil, \"actele ce exercitam asupra unui lucru al altuia, sub nume precar, adica in calitate de locatari, depozitari etc.,

Delegatia a fost condusa de chestorul de penitenciare Ioan Bala, director general al ANP.


Discutiile au vizat identificarea unor noi strategii preventive de evitare a unor condamnari viitoare ale Guvernului Roman la CEDO, in special a celor careprivesc conditiile de detentie din penitenciare.


Interlocutorii au subliniat faptul ca majoritatea cauzelor legate de regimul de detentie, care au determinat condamnarea Guvernului Roman la CEDO, privesc perioade anterioare anului 2005. Astfel, s-a facut o trecere in revista a vulnerabilitatilor identificate de CEDO si s-a constatat ca multe dintre acestea au fost remediate deja si nu mai sunt de actualitate. Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au prezentat si o serie de solutii care nu necesita cheltuieli financiare semnificative.


De asemenea, noul act normativ in materie, Legea nr.275/2006 privind executarea masurilor privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal ofera persoanelor private de libertate o serie de remedii interne. Astfel, se va evita incarcarea instantei de la Strasbourg cu o serie de plangeri care ar putea fi solutionate conform dreptului intern de instantele nationale.


Participantii la discutie au abordat si problema incheierii unui protocol de colaborare intre Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, prin Administratia Nationala a Penitenciarelor, in vederea imbunatatirii cooperarii si a implementarii eficiente a unor solutii pentru protectia drepturilor si libertatilor persoanelor condamnate si a imbunatatirii conditiilor de detentie .



Informatii suplimentare


Intalnirea a facut parte dintr-un cadru mai larg al cooperarii interinstitutionale dintre Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului si reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in vederea identificarii unor solutii de reducere a numarului de plangeri impotriva Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si implicit al condamnarilor in materia dreptului de a nu fi supus torturii sau relelor tratamente sub aspectul conditiilor de detentie .


Din numarul total de plangeri formulate impotriva Romaniei la CEDO, aproximativ 97% sunt respinse ca inadmisibile.



Citeşte mai multe despre:    Curtea Europeana a Drepturilor Omului    CEDO    Administratia Nationala a Penitenciarelor    Guvernul Romaniei    Penitenciare    Legea 275/2006

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: o disputa intre avocat si judecator poate afecta dreptul la un proces echitabil
03 Nov 2019 | 2719

CEDO: Educatia religioasa obligatorie in scoala si obligarea la dezvaluirea convingerilor religioase - o incalcare a Conventiei
02 Nov 2019 | 1512

CEDO: Ilinca c. Romaniei - cererea privind retragerea permisului de port-arma - inadmisibila
28 Oct 2019 | 1200

CEDO: Supravegherea video in secret a salariatilor nu reprezinta o incalcare a dreptului la viata privata atunci cand exista o justificare adecvata
23 Oct 2019 | 1571

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1285

CEDO: Doua condamnari condamnari diferite pentru aceleasi fapte reprezinta o incalcare a conventiei. Curtea recomanda schimbari in sistemul penal al Rusiei.
13 Oct 2019 | 1083



Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Protectia corespondentei electronice a salariatului in era digitala
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Plata cheltuielilor de judecata. Aspecte practice. Netemeinicia solicitarii de cenzurare a cheltuielilor de judecata. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Tratamentul inegal aplicat salariatilor. Discriminare. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Jurisprudenţă

Legalitatea platii esalonate a drepturilor salariale obtinute prin hotarari judecatoresti
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Rambursarea retroactiva a somajului eronat de catre autoritatea publica
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021