Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » BNR lanseaza consultarea publica asupra proiectului Legii privind activitatea de emitere de moneda electronica

BNR lanseaza consultarea publica asupra proiectului Legii privind activitatea de emitere de moneda electronica

  Publicat: 07 Jul 2010       1341 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
In contextul derularii procesului de transpunere in legislatia nationala a Directivei nr. 2009/110/CE privind accesul la activitate, desfasurarea si supravegherea prudentiala a activitatii institutiilor emitente de moneda electronica, Banca Nationala a Romaniei aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca Ministerul Finantelor Publice a lansat consultarea publica asupra proiectului Legii privind activitatea de emitere de moneda electronica.

Un grup mic de angajati, desemnati sa lucreze impreuna la un anumit proiect.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
Este o procedura diplomatica de reglementare a diferendelor internationale, drept conferit puterilor straine conflictului de a media ostilitatile, chiar in decursul acestora. Mediatorul trebuie sa fie un tertstat, un grup de state, O.N.U. sau institutiile sale specializate, alte organizatii internationale cu vocatie mondiala sau regionala sau o personalitate de prestigiu - acceptat de comun acord, de catre partile aflate in conflict.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.

Proiectul legii reglementeaza activitatea de emitere de moneda electronica din perspectiva i) accesului institutiilor emitente de moneda electronica la aceasta activitate si a conditiilor de desfasurare (autorizare si supraveghere prudentiala) a Titlul II din proiect, ii) regimului de emitere si rascumparare a monedei electronice si stabilirea mecanismelor de mediere extrajudiciara a Titlul III din proiect.


Intrucat proiectul legii reglementeaza aspecte cu incidenta asupra activitatii mai multor autoritati publice, acesta a fost elaborat in cadrul unui grup de lucru inter-institutional, aflat sub coordonarea Departamentului pentru Afaceri Europene.


Din grupul de lucru inter-institutional care a asigurat elaborarea proiectului fac parte: Ministerul Finantelor Publice a initiator legislativ, Banca Nationala a Romaniei a responsabila pentru transpunerea Titlului II din proiect si a dispozitiilor privind medierea extrajudiciara a litigiilor, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a responsabila pentru transpunerea titlului III din proiect pe relatia cu consumatorii, Ministerul Justitiei si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a responsabili cu modificarea corespunzatoare a cadrului normativ pe linia prevenirii si sanctionarii spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, impusa de modificarile operate de Directiva nr.2009/110/CE asupra directivelor comunitare in domeniu .


Proiect >>>>


Expunere de motive >>>>Citeşte mai multe despre:    BNR    Moneda electronica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Emisiune numismatica: cu tema 70 de ani de la stabilirea relatiilor politico-diplomatice intre Romania si Republica Populara Chineza
05 Nov 2019 | 1385

Emisiune numismatica: BNR a lansat in circuitul numismatic monede din aur si alama pentru colectionare si a pus in circulatie o moneda de alama cu tema Desavarsirea Marii Uniri - Regina Maria
26 Oct 2019 | 1036

BNR: Emisiune numismatica cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord
05 Oct 2019 | 971

BNR a stabilit rata dobanzii la rezervele minime obligatorii incepand cu perioada 24 august - 23 septembrie 2019
16 Sep 2019 | 899

Emisiune numismatica: BNR lanseaza in circuitul numismatic o moneda de argint cu tema 140 de ani de la infiintarea Societatii de Cultura Macedo-Romana
16 Sep 2019 | 894

BNR a anuntat modificarea regulilor privind stabilirea ratelor de referinta ROBID si ROBOR
13 Sep 2019 | 1104Articole Juridice

Acoperirea prejudiciului moral si imbogatirea fara justa cauza. Criterii de acordare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Lamuririle cerute la institutul de emisiune. Art. 182 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Sfaturi pentru consumatori la semnarea actelor aditionale de modificare a contractelor de credit
Sursa: EuroAvocatura.ro

Modificarile aduse de OUG 50/2010 in raporturile client-banca
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Contestatie decizie de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului. Trimiterea in judecata a angajatului pentru fapte incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 361/22.09.2020

Contract de asociere in participatiune. Interpretarea dispozitiilor contractuale. Modul de calcul al cuantumul penalitatilor de intarziere datorate ca urmare a intarzierii la plata sumei minime garantate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 125/20.03.2019

Contract de asigurare de raspundere civila profesionala incheiat de avocat. Introducerea unei clauze de anterioritate
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 46 din 16 ianuarie 2020

Raspundere civila delictuala. Actiune in despagubiri. Invocarea unui prejudiciu moral cu caracter continuu
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 2263 din 11 noiembrie 2020