Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Parlamentul European: Punctele esentiale ale sedintei plenare din iulie

Parlamentul European: Punctele esentiale ale sedintei plenare din iulie

  Publicat: 10 Jul 2010       1132 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Ultima sesiune plenara dinainte de vacanta de vara s-a incheiat. Eurodeputatii au aprobat reguli mai stricte referitoare la bonusurile bancherilor si infiintarea unui sistem european de reglementare a pietelor financiare din Europa .

Institutie de drept procesual penal, reglementata de Codul de procedura penala in diverse texte.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Institutie de drept procesual penal, reglementata de Codul de procedura penala in diverse texte.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Drepturi subiective consacrate prin normele dreptului civil.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Contracte incheiate la bursa bazate pe activele suport (subiacente), precum cele referitoare la valori mobiliare, valute selective, marfuri negociabile la bursa etc.
Prevazuta in cap. IV, t. III, art. 64, C. pen., partea generala,
Contracte incheiate la bursa bazate pe activele suport (subiacente), precum cele referitoare la valori mobiliare, valute selective, marfuri negociabile la bursa etc.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Poluanti evacuati în mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

De asemenea, acestia au decis asupra SWIFT, drepturilor sporite pentru pasagerii din transportul maritim si asupra normelor privind emisiile industriale. Belgia a preluat presedintia UE si a prezentat eurodeputatilor obiectivele pentru urmatoarele luni.Limitarea bonusurilor bancare


De-a lungul saptamanii, PE a dezbatut cateva aspecte legate de situatia economica si financiara. Miercuri, eurodeputatii au aprobat pachetul pentru supraveghere financiara, au adoptat o rezolutie privind reguli mai stricte pentru bancile salvate din bani publici si referitoare la bonusurile bancherilor.


Unda verde pentru serviciul diplomatic european


Eurodeputatii au sprijinit infiintarea Serviciului european pentru actiune externa (SEAE). In urma unor negocieri cu Inaltul Reprezentant al UE Catherine Ashton, acestia au aprobat o rezolutie cu privire la personalul, bugetul si administrarea SEAE.


Adio Spania, bun venit Belgiei!


Premierul spaniol Zapatero a discutat cu eurodeputatii despre concluziile presedintiei spaniole, iar premierul Belgiei Yves Leterme a prezentat urmatoarea zi obiectivele tarii sale pentru urmatoarele sase luni in care va detine presedintia UE. Economia, mediul si lupta impotriva somajului sunt cateva din prioritatile mentionate.


Mai multe drepturi pentru pasagerii din transportul maritim


Incepand cu 2012, pasagerii din transportul maritim vor avea mai multe drepturi, conform reglementarilor adoptate marti de Parlament. Noua legislatie prevede despagubiri pentru intarzieri si anulari, in caz de accident, precum si asistenta pentru pasagerii cu dizabilitati.


In cazul in care un serviciu regulat de transport pe apa este anulat sau are o intarziere mai mare de 90 de minute, pasagerii au dreptul de a fi redirectionati sau sa le fie rambursat pretul tichetului si sa renunte la calatorie.


Interzicerea alimentelor derivate din animale clonate


Eurodeputatii au votat pentru interzicerea comercializarii alimentelor derivate din animale clonate, fiind preocupati de potential risc adus sanatatii cetatenilor. Cu toate acestea, ei vor trebui sa continue negocierile cu guvernele statelor membre pentru a ajunge la un acord comun.


Reguli mai stricte pentru emisiile industriale


Parlamentul European a aprobat cu 639 de voturi acordul la care s-a ajuns cu Consiliul in a doua lectura, privind emisiile industriale. Raportul PE prevede reguli mai stricte pentru poluarea atmosferica industriala, care restrictioneaza oxizii de azot, dioxizii de sulf si particulele de praf care reprezinta un nivel ridicat de risc pentru sanatate si mediu. Limite mai stricte pentru aceste emisii vor fi introduse incepand cu 2016.


Aderarea Islandei la UE


Eurodeputatii saluta perspectiva aderarii Islandei la Uniunea Europeana, subliniind totodata faptul ca aspectul legat de platile catre guvernele britanic si olandez trebuie rezolvat la nivel bilateral. PE a solicitat totodata Islandei incetarea pescuitului balenelor, practica fiind in contradictie cu legislatia europeana.
Citeşte mai multe despre:    Parlamentul European    Islanda    Uniunea Europeana    Clonare    Animale clonate    Transporturi    Spania    Belgia    Serviciul european pentru actiune externa    SEAE    Banci    SWIFT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 358

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1286

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 941

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 715

Senatul Romaniei a constatat inregistrarea de progrese cu privire la aplicarea Agendei europene privind migratia
27 Jun 2019 | 742

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 711Articole Juridice

Dreptul la deconectare al salariatului in era digitala. Reglementare
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 388/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 115/1996 si din Legea 176/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei