Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Dezbatere publica privind completarea si modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii securitatii si sanatatii

Dezbatere publica privind completarea si modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii securitatii si sanatatii

  Publicat: 13 Jul 2010       2198 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act adoptat de organele de stat,
Proiect de Hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006

Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.

In conditiile adoptarii de catre Guvern a prezentului proiect de hotarare, se va asigura concordanta cu prevederile Ordonantei de Urgenta Nr. 49/2009, privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania care transpune Directiva 2006/123/CE.
Luand in considerare prevederile OUG 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania, modificarile preconizate se refera in principal la imbunatatirea calitatii prestatiilor oferite pe piata de catre serviciile de prevenire si protectie in domeniul securitatii si sanatatii in munca . Conform prevederilor actuale din HG nr.1425/2006, serviciile externe de prevenire si protectie isi pot desfasura activitatea numai dupa obtinerea certificatului de abilitare emis de directiile de munca, solidaritate sociala si familie teritoriale, respectiv a municipiului Bucuresti, pe raza carora isi au sediul, domiciliul sau resedinta.
Astfel, prin proceduri simplificate, se va permite resortisantilor care au dobandit calitatea de a€śserviciu externa€ť intr-unul din Statele Membre UE sau SEE sa desfasoare aceasta activitate in Romania prin infiintarea propriului serviciu, fara a mai fi abilitat potrivit HG nr.1425/2006 si, in acelasi timp, sa poata sa-l si conduca, adica sa ocupe functia de conducator al serviciului extern in conditiile in care nu au efectuat pregatirea de specialitate in Romania.
In prezent, HG nr.1425/2006 asigura doar posibilitatea prestarii acestor servicii transnational fara a asigura si alte facilitati impuse de Directiva servicii, ceea ce constituie bariera in calea liberei circulatii a serviciilor.


Textul proiectului >>>>
Citeşte mai multe despre:    Legea 319/2006    Norme metodologice    Proiect    Dezbatere publica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 270

Monitorul Oficial din data de 09 mai 2017
09 May 2017 | 1316

Guvernul a adoptat noi masuri privind acordarea somajului si instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca
13 Oct 2016 | 1299

Au fost publicate Normele pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitatii de asigurat
23 Sep 2014 | 1791

Noutati legislative. Monitorul Oficial 10 februarie 2012
12 Feb 2012 | 2790

Noutati legislative. Monitorul Oficial 24 ianuarie 2012
24 Jan 2012 | 2524Articole Juridice

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal – o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Acoperirea prejudiciilor morale si materiale ca urmare a nerespectarii regulilor de sanatate si securitate in munca. Criterii si conditii de acordare a daunelor-interese
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea comitentului (angajatorului) pentru fapta prepusului (salariatului) in cazul accidentelor de munca. Jurisprudenta si doctrina relevante
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Inlocuirea de catre instanta de judecata a sanctiunii disciplinare prin aplicarea criteriului proportionalitatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 311/2020

Obligarea angajatorului la plata orelor suplimentare prestate de salariat. Dispozitii legale incidente
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj – Sentinta civila nr. 534/10.09.2020

Cuantificarea prejudiciilor materiale si morale in cazul accidentelor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorul 3 Bucuresti - Sentinta Penala nr. 358 din 25.04.2019

Contract individual de munca inregistrat prin antedatare. Neintocmirea fisei postului. Accident de munca. Slutire. Acordare daune morale
Pronuntaţă de: Tribunalul Iasi - Sentinta civila nr. 368 din data 11.02.2011