din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3987 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pana acum, Consiliul European pentru Cercetare a finantat peste 1000 de idei inovatoare

Pana acum, Consiliul European pentru Cercetare a finantat peste 1000 de idei inovatoare

  Publicat: 28 Jul 2010       1023 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Cercetatorii aflati la inceput de cariera mai pot beneficia de inca 661 de milioane de euro.

Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Denumire data monedei unice europene.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Denumire data monedei unice europene.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.

O masina care se deplaseaza fara sofer din Italia pana la Shanghai, pentru a testa condusul autonom in conditii extreme; eruptii vulcanice create in laborator pentru a studia interactiunea dintre cenusa vulcanica si atmosfera; un "robot chimic" de dimensiuni microscopice care ghideaza medicamentele in interiorului corpului uman catre locul asupra caruia trebuie sa actioneze. Acestea sunt doar cateva dintre cele 1000 de proiecte inovatoare finantate, pana in prezent, de Consiliul European pentru Cercetare, primul organism paneuropean de finantare a cercetarii de varf.

Cel de-al 1000-lea castigator al grantului, Erika von Mutius, profesor imunolog, exploreaza noi modalitati de tratare a astmului si a alergiilor care ar putea avea un impact real asupra vietii de zi cu zi a pacientilor. Este un exemplu tipic de aplicatie utila care poate rezulta in urma cercetarilor efectuate "din curiozitate" si finantate de CEC.

Creat in urma cu peste 3 ani, in scopul de a transforma Europa intr-un loc mai atractiv pentru elite, CEC acorda granturi celor mai buni cercetatori indiferent de nationalitate, de varsta, sau de domeniul stiintific in care activeaza.

Potrivit declaratiei comisarului Geoghegan-Quinn, CEC "a evoluat mult intr-un timp foarte scurt si obtine rezultate excelente pentru stiinta si pentru Europa . Acum mai mult ca niciodata este esential sa investim in cei mai talentati cercetatori, daca dorim sa stimulam inovarea si competitivitatea Europei in raport cu restul lumii".

Dar lucrurile nu se opresc aici. Inca 661 de milioane de euro sunt disponibili sub forma de granturi pentru cercetatorii aflati la inceput de cariera (starting grants). Acestia isi pot trimite candidaturile English incepand cu data de 20 iulie.

Apelul la propuneri de proiecte lansat de CEC face parte din cel mai mare program de investitii in cercetare si inovare lansat vreodata de UE: aproape 6,4 miliarde de euro pentru o crestere economica inteligenta si locuri de munca .

Pachetul, anuntat la 19 iulie, vizeaza o gama larga de discipline stiintifice, domenii de politici publice si sectoare comerciale. Granturile vor fi acordate in umatoarele 14 luni pe baza apelurilor la propuneri si al evaluarilor si se estimeaza ca vor genera peste 165 000 de locuri de munca .



Citeşte mai multe despre:    Inventii    Inovatii    Cercetare    Consiliul European pentru Cercetare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[VIDEO] Modul in care se pot proteja Desenele si Modelele in Romania
18 Apr 2019 | 526

Demersuri ce trebuie facute de catre autoritatile nationale pentru protectia datelor
25 Jan 2018 | 2888

Monitorul Oficial din data de 03 februarie 2017
06 Feb 2017 | 1456

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 807 din 05.11.2014
06 Nov 2014 | 1268

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 471 din 26.06.2014
30 Jun 2014 | 1013

"Ghid de bune practici" pentru judecatori
25 Feb 2014 | 3121



Articole Juridice

Dialogurile MCP (ep. 18): Norma de munca a salariatilor. Notiune si aspecte practice
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Conditiile acordarii indemnizatiei de merit pentru recompensarea activitatilor din domeniul culturii, stiintei si sportului
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Introducerea partii responsabile civilmente in procesul penal dupa finalizarea procedurii de camera preliminara - neconstitutionalitate
Sursa: Av. Andrei Gheorghe Gherasim

Un organism care nu este apt sa evolueze intr-o fiinta umana nu constituie un embrion uman
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Actiune in anularea inregistrarii. Invocarea incalcarii dreptului la imagine al persoanei juridice
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1109 din 4 iunie 2019

Desfacerea contractului individual de munca. Reintegrarea salariatului in postul ocupat anterior si plata despagubirilor cuvenite
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 917/2016 din 22.02.2016

Decizia ICCJ nr. 2/2017. Consilierul in proprietate industriala poate reprezenta in instanta persoana juridica
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Actiune in anularea inregistrarii marcii pentru rea-credinta. Criterii de analiza
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 652 din 22 martie 2016