Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » MCSI lanseaza Platforma Nationala de Plati Electronice

MCSI lanseaza Platforma Nationala de Plati Electronice

  Publicat: 03 Sep 2010       1117 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In contabilitate, parte a datoriilor ca pasiv bilantier.
MCSI si Transfond pregatesc implementarea Platformei Nationale de Plati Electronice, componenta a eRomania, prin care se vor putea plati impozitele si taxele centrale si locale, amenzile, tarifele, contributiile si orice alte datorii catre diferite institutii publice.

Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Denumire data monedei unice europene.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,

Sistemul propus permite efectuarea platilor atat pe baza de card bancar cat si prin integrare cu alte instrumente de tip Internet si home-banking si este disponibila atat utilizatorilor inregistrati cat si utilizatorilor anonimi. Inregistrarea in sistem ofera un set extins de functionalitati, printre care istoricul platilor efectuate.
Solutia de plata asigura urmatoarele:
- cresterea ratei de colectare a datoriilor catre stat;
- scaderea costurilor aferente colectarii;
- accesul la datele de evidenta a datoriilor, prin interfata web, 24h/zi, 7 zile/saptamana;
- integrarea taxelor si impozitelor indiferent de numarul primariilor;
- nivel de securitate ridicat, bazat pe standardul 3Dsecure;
- livrarea sumelor incasate in conturile de trezorerie ale fiecarei institutii inrolate, in conditiile prevazute de lege.
Platforma Nationala de Plati Electronice va deservi toate cele 3.300 de administratii publice locale, precum si celelalte aproximativ 6.000 de institutii publice care percep taxe. Valoarea taxelor si impozitelor platite de catre cei 18 milioane de contribuabili, persoane fizice si juridice, se ridica la suma de 7 miliarde de euro anual.
MCSI va prezenta public Platforma Nationala de Plati Electronice MCSI pe data de 15 septembrie.Citeşte mai multe despre:    MCSI    Transfond    Platforma Nationala de Plati Electronice

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

A fost actualizata lista furnizorilor de servicii de certificare pentru semnatura electronica
20 Sep 2013 | 1688

Fonduri pentru plata primei transe aferenta a 5 la suta din valoarea titlurilor executorii aflate sub incidenta OUG 71/2009
24 Apr 2012 | 1820

Declaratia 112 va putea fi depusa doar in format electronic
01 Aug 2011 | 1490

Functionarii publici vor fi instruiti online prin intermediul platformei de e-Learning
13 Jul 2011 | 1619

Ministrul Comunicatiilor a prezentat stadiul reorganizarii si modernizarii Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR)
06 Jul 2011 | 2655

MCSI a lansat spre consultare publica proiectul de lege privind retinerea datelor
29 Jun 2011 | 1291