Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Parlamentul European a organiParlamentul European a organizat un atelier pe tema „Copyright-ul pe piata unica“zat un atelier pe tema „Copyright-ul pe piata unica“

Parlamentul European a organiParlamentul European a organizat un atelier pe tema „Copyright-ul pe piata unica“zat un atelier pe tema „Copyright-ul pe piata unica“

  Publicat: 15 Oct 2010       2889 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Compartiment de munca in structura de productie a unei unitati economice, constituit dintr-un ansamblu de locuri de munca amplasate in acelasi spatiu,
Pe 12 octombrie, Unitatea de evaluare a alegerilor stiintifice si tehnologice (STOA) de la Parlamentul European a organizat un atelier pe tema „Copyright-ul pe piata unica“.

Participant la savarsirea unei infractiuni,
Termen anglo-american care desemneaza dreptul de reproducere a unui text original, produs, etc.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
Totalitate a actiunilor: primire, pastrare, evidenta, manuire, eliberare, care compun activitatea de administrare,
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Participant la savarsirea unei infractiuni,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Deputatii europeni au dezbatut cu reprezentanti ai Comisiei Europene si ai industriei, autori si consumatori felul in care pot fi armonizate legile privind protectia drepturilor de autor si crearea unei baze de date europene a autorilor.Poeziile, piesele de teatru, filmele, compozitiile muzicale, picturile, sculpturile, emisiunile de radio si televiziune, softurile protejate de copyright nu pot fi reproduse, distribuite, difuzate catre public, imprumutate sau interpretate fara autorizatia autorului. Drepturile de autor pot fi de natura economica - drepturi de reproducere, difuzare, interpretare publica, adaptare, traducere, expozitie - sau morala - dreptul autorului de a proteja opera de distorsionare sau modificare, ce ar putea aduce prejudicii reputatiei sale.


In Uniunea Europeana, in ciuda existentei a opt directive in domeniu, fiecare stat membru are propriile legi in domeniul protectiei drepturilor de autor. De exemplu, pentru infiintarea unui serviciu pan-european, un magazin de muzica online trebuie sa negocieze cu institutiile de gestiune a drepturilor in cele 27 de state UE.


Proprietatea intelectuala este importanta pentru economie


Participantii la atelierul de la Parlamentul European au cerut Comisiei Europene sa abordeze diferentele dintre legile privind copyrightul intre statele Uniunii Europene. Irena Bednarich, presedinta unui grup de reflectie asupra drepturilor de autor (Copyright levies issue group), a spus ca a€žin zilele noastre, singura piata unica este cea a continutului ilegala€œ.


a€žProprietatea intelectuala este motorul dezvoltarii economicea€œ, dar a€žimportanta copyrightului este greu de explicat cetatenilor si chiarpoliticienilor; de aceea Uniunea Europeana ar trebui sa incerce sa sensibilizeze publicul in acest sensa€œ, a spus in cadrul dezbaterii eurodeputatul austriac Paul RA¼big, de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat).
Citeşte mai multe despre:    Unitatea de evaluare a alegerilor stiintifice si tehnologice    Copyright    Parlamentul European    Drepturi de autor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sedinta solemna a CJUE: Reinnoirea partiala a Curtii si intrarea in functie a unui nou membru al Tribunalului
09 Oct 2012 | 1243

CE stabileste un model pentru drepturile de proprietate intelectuala in scopul stimularii creativitatii si a inovarii
24 May 2011 | 3531

Precizarile MJ ref. suspendarea proceselor la Curtea Constitutionala
27 Jul 2010 | 1729

Asociatia Industriei Muzicale din Romania a strans probe impotriva a 40 de internauti utilizatori de DC++
21 Jul 2010 | 1203

O lege italiana impune YouTube sa verifice legalitatea continutului inainte sa-l faca public
27 Jan 2010 | 879Articole Juridice

Creatii intelectuale excluse de la protectie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Durata protectiei drepturilor de autor in cazul programelor pentru calculator
Sursa: EuroAvocatura