din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1798 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Petru Dande: Sindicatele pot incerca si vor incerca sa opreasca modificarea Codului Muncii

Petru Dande: Sindicatele pot incerca si vor incerca sa opreasca modificarea Codului Muncii

  Publicat: 09 Nov 2010       1305 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii este actul normativ care reuneste normele ce constituie dreptul comun in materia raporturilor de munca.
Persoana asupra careia s-a emis o cambie pe care este obligata sa o onoreze la scadenta. In situatia in care trasul nu accepta la
"Patronii si Guvernul vor sa introduca in Codul Muncii ceea ce in SUA se numeste procedura libera de angajare si concediere, adica patronul te angajeaza si te da afara fara sa fie tras la raspundere pe acest motiv.

Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Codul muncii este actul normativ care reuneste normele ce constituie dreptul comun in materia raporturilor de munca.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Concedierea colectiva reprezinta concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii activitatii, a unui numar de:
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
(Cartel) Grup de companii sau de tari care actioneaza impreuna pentru a influenta oferta si pretul anumitor bunuri sau servicii, regland (carteland) in acest fel productia si marketingul.

Din pacate, patronii care sprijina punctul de vedere al introducerii a concedierii neconditionate nu se diferentiaza foarte mult de cei care erau numiti in secolul XIX promotorii capitalismului salbatic.


Ne vom lupta ca sa nu fie modificat, desi Guvernul doreste asta si a spus-o in ultima scrisoare de intentie catre FMI. Multi dintre cei care ne conduc la randul lor sunt mari patroni de aia isi doresc sa modifice Codul muncii in favoarea lor.


De exemplu fostul ministru Adriean Videanu are cateva companii si evident are si un interes direct pentru introducerea procedurii libera de angajare si concediere .


Sindicatele pot incerca si vor incerca sa opreasca modificarea Codului Muncii. Din fericire nu ne bazam doar pe o reactie a salariatilor din Romania, care nu se implica tocmai datorita temerii sa fie dati afara.


Noi speram sa primim sprijinul celor de la Organizatia Internationala a Muncii, care nu vor fi de acord ca Guvernul sa faca asta. Am mai avut situatia asta in 2005, cand era ministru Barbu, iar cei de la Organizatia Internationala a Muncii, au venit cu o asistenta tehnica si am rezolvat.a�� a decalarat Petru Dandea, vicepresedintele Cartel Alfa.



Citeşte mai multe despre:    Petru Dandea    Cartel Alfa    Codul muncii modificat    Codul muncii 2010    Codul muncii 2011    Performanta individuala    Contract individual de munca

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Angajatorii vor putea opta pentru acordarea tichetelor de masa in format electronic
25 Nov 2014 | 1488

Decizie istorica a OIM referitoare la dreptul la munca decenta al lucratorilor interni
20 Jun 2011 | 1787

Salariile bugetarilor ar putea fi majorate pana la 850 de lei brut
12 Oct 2010 | 1453

APAPR respinge in mod hotarat blocarea (cresterii) contributiilor virate catre Pilonul II de pensii
12 May 2010 | 2182

Comisia de Dialog Social a dat unda verde celor trei legi pentru care Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament
11 Sep 2009 | 1444



Jurisprudenţă

Incepand cu anul 2010, nu mai vorbim de o indemnizatie de conducere, ci de un salariu de baza aferent functiei de conducere. Istoricul reglementarilor privind indemnizatia de conducere
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Suceava Sectia I Civila, Decizia civila nr. 234/2017, in sedinta publica din 23 martie 2017