Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Reorganizarea Ministerului Culturii va conduce la disponibilizarea a 600 de salariati

Reorganizarea Ministerului Culturii va conduce la disponibilizarea a 600 de salariati

  Publicat: 11 Nov 2010       1126 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act adoptat de organele de stat,
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Executivul a adoptat in sedinta din 10 noiembrie 2010 o hotarare de Guvern care prevede reorganizarea Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National si a institutiilor aflate in subordinea acestui minister .

Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
(in prima instanta). Reglementat in cap. II, t. II, C. proc. pen., partea speciala, s elimiteaza la fapta si persoana (persoanele) aratata in actul de sesizare a instantei, chiar si in cazul de extindere a procesului penal.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca vor fi reduse in total 638 de posturi, dintre care 70 de la institutiile integral finantate de la bugetul de stat, 15 de la institutiile integral finantate din venituri proprii si 553 posturi de la institutiile cu dubla finantare . Ministrul Culturii a mai precizat ca din totalul de 553 posturi de la institutiile cu dubla finantare, 273 de posturi erau vacante la momentul luarii deciziei.


Kelemen Hunor a subliniat ca deciziile au fost luate dupa consultarea sindicatelor si a managerilor structurilor afectate de aceste reduceri de personal. Prin ordin al ministrului Culturii, si la propunerea directorilor generali/directorilor - dupa caz -, vor fi aprobate numarul de posturi, regulamentele de organizare si functionare si structurile organizatorice ale institutiilor care fac obiectul reorganizarii, prin reducere de posturi. a€˛Vom discuta in continuare cu managerii teatrelor, muzeelor si cu sindicatele, asa cum am facut si pana acuma. Saptamana trecuta am avut o intalnire cu sindicatele de la Opera Romana, acum doua saptamani - cu sindicatele de la Cluj. Vreau sa infirm ceea ce a aparut astazi in presa; nu este adevarat ca nu am avut dialog social, ca nu am avut dialog cu partenerii din institutiile publice. Am avut intalniri incepand din august, cu toti directorii din subordinea€¯, a precizat ministrul Culturii.


Totodata, Kelemen Hunor a anuntat ca Ministerul Culturii va prelua de la Consiliul Judetean Constanta Teatrul National de Opera si Balet a€˛Oleg Danovskia€¯, preluand totodata si personalul acestuia - 141 de angajati. Prin preluarea acestei institutii, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National va avea in total 5780 de posturi integral finantate de la bugetul de stat .


Ministrul Culturii a mai declarat ca din structura Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National va fi eliminat un post de secretar de stat, care este in acest moment vacant.Citeşte mai multe despre:    Ministrul Culturii    Kelemen Hunor    Disponibilizari    Bugetari    Restructurare    Opera Romana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Presedintele Romaniei a semnat decretul pentru numirea Guvernului Romaniei
04 Nov 2019 | 1265

Decretul de numire a Guvernului Grindeanu. Lista completa a ministrilor si portofoliile ocupate
05 Jan 2017 | 676

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 768 din 22.10.2014
23 Oct 2014 | 1097

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 709 din 29.09.2014
29 Sep 2014 | 1031

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 706 din 26.09.2014
29 Sep 2014 | 992

Prima reuniune a Platformei de cooperare a administratiei publice centrale
01 Jun 2012 | 1537Jurisprudenţă

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Imobil preluat de stat fara just titlu. Certificat de atestare a dreptului de proprietate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 107 din 22 ianuarie 2016

Cerere anulare ordonanta de urgenta si ordin ministerial
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, Sentinta civila nr. 3298 din 14.10.2009