Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » CE propune o noua strategie pentru regiunea Dunarii si cei 115 milioane de locuitori ai acesteia

CE propune o noua strategie pentru regiunea Dunarii si cei 115 milioane de locuitori ai acesteia

  Publicat: 09 Dec 2010       1617 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Aceasta initiativa vizeaza dezvoltarea imensului potential economic si imbunatatirea conditiilor de mediu ale regiunii.

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,

Prin stabilirea unui cadru pentru cooperarea pe termen lung privind o mare varietate de aspecte, strategia va avea un rol-cheie pentru imbunatatirea transportului durabil, realizarea conexiunii intre sistemele energetice, protectia mediului, conservarea resurselor de apa si stimularea climatului de afaceri. Concentrandu-se asupra cresterii durabile, ea va contribui, de asemenea, intr-o mare masura la realizarea obiectivelor Strategiei Europa 2020. Strategia va aduce o valoare adaugata, asigurand coerenta intre diferite domenii politice si o mai mare coordonare intre statele participante. In absenta unor noi fonduri pentru punerea in aplicare a strategiei, o mai mare armonizare a programelor adoptate de statele din regiunea Dunarii ar trebui sa determine amplificarea impactului celor 100 de miliarde EUR disponibile pentru regiune in cursul exercitiului financiar actual. Aceasta strategie propune infiintarea celei de-a doua ``macroregiuni`` a UE, dupa crearea macroregiunii UE din zona Marii Baltice.
Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a declarat: ``In cursul perioadei de consultare, statele din regiunea Dunarii si-au aratat angajamentul fata de crearea unei noi macroregiuni la cel mai inalt nivel. Strategia si planul de actiune pe care le propunem au la baza peste 800 de contributii primite chiar din partea regiunii. Sunt convins ca, insistand asupra celor mai importante aspecte, cum ar fi mobilitatea, energia, poluarea, locurile de munca si securitatea, strategia va aduce o contributie reala la construirea unui viitor mai bun pentru aceasta parte a Europei. Aceasta a doua macroregiune a UE va avea un rol important in experimentarea acestei forme de cooperare. Sunt convins ca abordarea macroregionala poate oferi rezultate excelente, astfel cum vedem deja in regiunea Marii Baltice.``
Regiunea Dunarii cuprinde 14 tari (dintre care 8 sunt state membre ale UE) din Germania la vest pana in Ucraina la est. Printre provocarile cu care se confrunta se numara potentialul de transport naval nevalorificat, lipsa legaturilor rutiere si feroviare, eforturile necoordonate in domeniul educatiei, al cercetarii si al inovarii si amenintarile la adresa mediului. Recentul dezastru legat de scurgerea de namol toxic in Ungaria reprezinta o ilustrare clara a necesitatii colaborarii transfrontaliere pentru a preveni raspandirea poluarii si a combate efectele unor astfel de catastrofe.
Avand in vedere faptul ca multe dintre aceste provocari sunt interconectate, cooperarea intr-un cadru ``macroregional`` are drept obiectiv realizarea unei coordonari mai eficiente. Aceasta abordare nu implica noi legi sau institutii, ci mai degraba consolideaza legaturile intre diferite politici si intre o gama larga de parti interesate. Obiectivul sau este de a sluji interesul regiunii in ansamblu, luand in considerare, in acelasi timp, diversitatea acesteia.

Desi strategia nu va oferi o finantare UE suplimentara, regiunea beneficiaza deja de o finantare considerabila prin intermediul unei serii de programe ale UE. Obiectivul este de a fructifica intr-o mai mare masura sprijinul disponibil - nu mai putin de 100 de miliarde EUR au fost alocate in cadrul politicii de coeziune (Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul de coeziune, Fondul social european) intre 2007 si 2013 - si de a arata modul in care cooperarea macroregionala poate contribui la rezolvarea problemelor locale.
Strategia contine un plan de actiune detaliat bazat pe patru piloni:
- Conectarea regiunii Dunarii (de exemplu, imbunatatirea mobilitatii, incurajarea energiei durabile si promovarea culturii si a turismului)
- Protectia mediului in regiunea Dunarii (de exemplu, refacerea calitatii apei, gestionarea riscurilor de mediu si conservarea biodiversitatii)
- Asigurarea prosperitatii regiunii Dunarii (de exemplu, dezvoltarea capacitatii de cercetare, a educatiei si a tehnologiilor informatiei, sprijinirea competitivitatii intreprinderilor si investitii in competentele populatiei)
- Consolidarea regiunii Dunarii (de exemplu, ameliorarea capacitatii institutionale si imbunatatirea cooperarii in vederea combaterii crimei organizate)
Strategia are o durata nedeterminata, insa include cateva obiective limitate in timp, pentru a mobiliza eforturile, printre care se numara:
- cresterea cu 20% a transportului de marfa pe Dunare pana in 2020;
- reducerea pana in 2020 a nutrientilor pentru a readuce ecosistemele din Marea Neagra la nivelurile din 1960;
- garantarea accesului la internet in banda larga de mare viteza pentru toti cetatenii UE din regiune pana in 2013;
- asigurarea unei populatii viabile de sturioni de Dunare pana in 2020.
In vederea indeplinirii acestor obiective, strategia enumera o serie de actiuni care vor aduce, de asemenea, o contributie importanta la realizarea obiectivelor mai ample ale Strategiei 2020 pentru o crestere durabila si inteligenta. Exemplele includ: modernizarea flotei de nave fluviale; constructia a doua poduri peste fluviu intre Romania si Bulgaria; promovarea regiunii Dunarii ca destinatie turistica; construirea de statii de tratare a apelor reziduale daca este necesar; infiintarea de centre comune de cercetare si imbunatatirea conditiilor de trai ale comunitatilor rome.

Context:
Tarile participante sunt cele care fac in prezent obiectul Procesului de Cooperare Dunareana (dintre care opt sunt state membre ale UE): Germania (in special Baden-WA¼rttemberg si Bavaria), Austria, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Romania, Croatia, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Moldova si Ucraina.
Comisia propune strategia la solicitarea Consiliului European. Statele membre au solicitat facilitarea de catre Comisia Europeana a crearii strategiei si a punerii sale in aplicare.
Propunerea de astazi este rezultatul unei consultari publice si a unei serii de dezbateri in cadrul unor conferinte cu partile interesate, la care au participat state membre, autoritati regionale si locale si alte parti interesate. Este probabil ca strategia sa fie aprobata de statele membre in cursul presedintiei ungare in prima jumatate a anului 2011.Citeşte mai multe despre:    Regiunea Dunarii    Comisia Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1143

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 846

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 803

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1366

Ministerul Muncii a organizat o conferinta internationala pentru combaterea marginalizarii si excluziunii sociale
26 Sep 2019 | 709

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1215Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati