Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Conferintele UpDate Work - Avocat Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » C.N. Posta Romana S.A. va contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei

C.N. Posta Romana S.A. va contesta in instanta decizia Consiliului Concurentei

  Publicat: 23 Dec 2010       1960 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
C.N. Posta Romana S.A. gaseste decizia anuntata de catre Consiliul Concurentei, vineri, 17 decembrie a.c., ca fiind nejustificata si luata in baza unui raport de investigatie incomplet, motiv pentru care o va contesta in instanta.

Practicile comerciale anticoncurentiale (inclusiv exploatarea incorecta a clientilor sau eliminarea concurentilor) in care o firma dominanta se poate angaja, pentru a-si mentine sau intari pozitia pe piata.
O firma ocupa o pozitie dominanta atunci cand este in masura sa actioneze independent de concurentii, clientii, furnizorii sai si, in final, de consumatorul final.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Ansamblu de solutii pronuntate de catre organele de jurisdictie in legatura cu probleme de drept sau institutiile juridice examinate cu prilejul desfasurarii litigiilor din competenta lor.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
(ternem CNA). Orice forma de mesaj, difuzat fie în baza unui contract cu o persoana fizica sau juridica, publica ori privata, în schimbul unui tarif sau al altor beneficii, privind exercitarea unei activitati comerciale, mestesugaresti, profesionale,
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,

C.N. Posta Romana S.A. este consecventa cu pozitia avuta in cadrul audierilor din Plenul Consiliului Concurentei, ca urmare a incheierii raportului de investigatie privind acuzatia de abuz de pozitie dominanta. Compania considera concluziile Raportului Consiliului Concurentei a nu fi in concordanta cu abordarea comunitara in ceea ce priveste tratamentul discriminatoriu de pret. Astfel, nu este vorba de un comportament abuziv ci de un comportament concurential normal, iar analiza efectuata in legatura cu incalcarea art. 6 lit. c este neconforma cu jurisprudenta comunitara. Cu alte cuvinte, acuzatiile adresate companiei aduc in prim-plan un presupus tratament preferential acordat Infopress, in raport cu concurentii, si acordarea de reduceri tarifare in mod discriminatoriu (trimiteri de corespondenta si Infadres). Referitor la acuzatiile legate de acordarea de tratamente preferentiale, Posta Romana mentioneaza faptul ca aplicarea discount-ului de 37,5% a fost conditionat de efectuarea unui volum anual de 36 milioane de trimiteri. Mai mult, compania a transmis o oferta similara marilor emitenti de trimiteri de publicitate prin posta, oferta respinsa de catre acestia. In ceea ce priveste reducerile tarifare, cadrul legislativ secundar emis de ANCOM (Decizia Presedintelui ANRC nr. 88/2004 privind desemnarea furnizorului de serviciu universal in domeniul serviciilor postale si Decizia ANRCTI nr. 2858/2007) permitea, la momentul aplicarii reducerilor, adoptarea si fundamentarea politicii de discount la care se face referire.
In ceea ce priveste amenda anuntata de Consiliul Concurentei C.N. Posta Romana S.A. considera decizia de sanctionare ca fiind netemeinica.


In concluzie, Raportul nu aduce suficiente probe pentru a conchide ca C.N. Posta Romana S.A. a incalcat art. 6 lit. C din Legea Concurentei si anume ``aplicarea, in privinta partenerilor comerciali, a unor conditii inegale la prestatii echivalente, provocand in acest fel, unora dintre ei, un dezavantaj in pozitia concurentiala`` motiv pentru care, compania asteapta motivatia si fundamentarea deciziei, urmand ca in termen de 30 de zile de la primirea acesteia sa actioneze in consecinta, respectiv sa conteste decizia Consiliului Concurentei la Curtea de Apel, Sectia Contencios Administrativ.Citeşte mai multe despre:    Compania Nationala Posta Romana    Posta Romana    Consiliul Concurentei    Pozitie dominanta

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MFP continua si in luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populatie
06 Oct 2019 | 310

MFP continua si in luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populatie
16 Sep 2019 | 336

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 282

MFP continua emisiunile de titluri de stat pentru populatie si in luna iunie
03 Jun 2019 | 201

MFP continua in luna mai emisiunile de titluri de stat pentru populatie
01 May 2019 | 206

CNPP: Precizari privind achitarea drepturilor restante cuvenite in urma recalcularii pensiilor
05 Apr 2019 | 583Articole Juridice

Contul bancar ca element obligatoriu al cererii de chemare in judecata – problema liberului acces la justitie si confidentialitatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Locul de citare. Art. 259 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Acte necesare in vederea eliberarii certificatului de cazier judiciar, necesar inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari
Sursa: EuroAvocatura.ro