din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2728 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalului Buzau - Solicitare arestare preventiva pentru contrabanda cu tigari

Parchetul de pe langa Tribunalului Buzau - Solicitare arestare preventiva pentru contrabanda cu tigari

  Publicat: 15 Mar 2011       2661 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
Termen sinonim cu arestarea preventiva,
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalului Buzau au solicitat la data de 14.03.2011, instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele inculpatilor Dragomir Adrian (ofiter de politie in cadrul Sectorului 6 Bucuresti, cu atributii pe linia prevenirii si combaterii comertului ilicit de tigarete) si DRAGOMIR ILEANA sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii.

Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.

Magistratii Judecatoriei Buzau au admis cererea procurorilor si au dispus arestarea preventiva a inculpatilor pe o perioada de 29 de zile .

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat faptul ca inculpatul Dragomir Adrian se aproviziona cu tigari fara timbru de marcaj sau cu timbru necorespunzator din Bucuresti si Galati, tigari de provenienta din Republica Moldova, pe care le depozita la domiciliul personal si la domiciliul unor rude apropiate, iar apoi le comercializa impreuna cu mama sa, inculpata Dragomir Ileana.

In dimineata zilei de 13.03.2011, autoturismul condus de inculpat a fost oprit in trafic, ocazie cu care s-a stabilit ca acesta transporta in scop de comercializare 22.800 tigarete (1.140 pachete), de diferite marci, care aveau aplicate banderole de marcaj din Republica Moldova.

In cauza au fost efectuate noua perchezitii domiciliare si asupra unor autoturisme, context in care au fost identificate si ridicate in vederea confiscarii 86.260 de tigarete (4.313 pachete) de diferite marci cu banderole de provenienta moldoveneasca, ucrainiana si fara banderole de marcaj, precum si suma de 4.384 lei. Intreaga cantitate de tigarete urma a fi comercializata, pe raza municipiului Buzau de catre cei doi inculpati, prin intermediul altor persoane .



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalului Buzau    Antrepozit fiscal    Contrabanda    Arestare preventiva

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DNA Tg. Mures: Trimitere in judecata pentru evaziune fiscala alcool peste 6 mil. euro
10 Jul 2013 | 2594

Care sunt principalele modificari ce vor fi aduse Codului Fiscal?
22 May 2012 | 1789

Calendarul obligatiilor fiscale in luna iulie 2012
22 May 2012 | 2346

Peste 14 tone de bautura spirtoasa confiscate de inspectorii vamali de la D.J.A.O.V. Botosani
07 Mar 2012 | 1874

APEC: Calendarul obligatiilor fiscale octombrie 2011
03 Oct 2011 | 2891

Parchetul de pe langa Tribunalul Timis - Arestare preventiva pentru evaziune fiscala
22 Sep 2011 | 1263



Articole Juridice

Incadrarea juridica a faptei persoanei fizice care detine produse accizabile in afara antrepozitului fiscal
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Limitarea libertatii contractuale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia 4200 din 20 septembrie 2011