din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2018 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » IGPR implementeaza Sistemul National de Raportare a Incidentelor (SNRI)

IGPR implementeaza Sistemul National de Raportare a Incidentelor (SNRI)

  Publicat: 15 Apr 2011       4075 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutii, piete si infrastructuri ce interactioneaza in mod complex
Cu ajutorul acestuia, Politia Romana va beneficia de o crestere a operativitatii, prin scurtarea timpului de reactie si printr-o analiza mult mai eficienta a datelor existente in sistem .

(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Desemneaza o invitatie publica adresata de catre AM/OI unei categorii clar identificate de solicitanti, in vederea depunerii cererilor de finantare pentru proiecte, in cadrul unui domeniu de interventie al axelor prioritare din Programul Operational Regional 2007-2013 sau din Programele Operationale Sectoriale.
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Teritoriile delimitate geografic, in cuprinsul carora se afla elemente sau ansambluri ale patrimoniului natural sau cultural cu valoare deosebita.
Instrumente financiare prin care Uniunea Europeana actioneaza pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale intre regiuni, in scopul realizarii coeziunii economice si sociale.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.

Pana in prezent, au fost parcurse cinci etape, respectiv contractarea serviciilor de consultanta pentru managementul proiectului, Project Managementul - planificarea, monitorizarea si controlul, sesiuni de informare, dezvoltarea, implementarea si roll-out -ul sistemului informational de management al incidentelor, ultima etapa parcursa fiind selectia integratorului hardware si software.

Procedura de selectie a integratorului SNRI, prin licitatie deschisa, a fost finalizata la data de 21 martie a.c., contractul fiind atribuit asocierii Romsys-Intergraph Computer Services-Power Net Consulting-Smart Control .

Pretul convenit pentru indeplinirea contractului incheiat intre I.G.P.R. si S.C. ROMSYS S.R.L. (in calitate de lider al asocierii cu S.C. INTERGRAPH COMPUTER SERVICES S.R.L., S.C. SMART CONTROL S.R.L., S.C. POWER NET CONSULTING S.R.L.) este de 7.886.260,26 lei, cu T.V.A., din care T.V.A. 1.526.372,95 lei (pret fara T.V.A. 6.359.887,31 lei).

Precizam ca valoarea estimata a contractului, in conformitate cu cererea de finantare aprobata de AMPODCA in anul 2009, era de 7.989.800 lei fara TVA.

In 6 luni de la semnarea contractului, respectiv pana la data de 15.10.2011 solutia informatica trebuie implementata la nivel national.

Prin intermediul SNRI preluarea plangerilor se va face in format electronic, profilele autorilor vor fi realizate mult mai usor, politistii avand astfel posibilitatea sa intocmeasca o ``harta a infractionalitatii`` la nivelul intregii tari .

Utilizarea acestui sistem informatic, de catre toate structurile operative, va conduce la o imbunatatire consistenta a urmatoarelor aspecte din activitatea propriu-zisa a Politiei Romane:

- preluarea plangerilor cetatenilor, prin inregistrarea acestora direct in format electronic;

- completarea si arhivarea rapoartelor de activitate de catre politistii din teren, prin trecerea acestora de pe suportul de hartie pe cel electronic;

- asignarea sarcinilor si trasarea itinerariilor de patrulare pentru agentii de ordine si siguranta publica, in urma analizei rapoartelor de activitate completate in format electronic;

- analizarea datelor rezultate in urma parcurgerii pasilor enumerati mai sus, avand ca efect direct si imediat evidentierea mult mai usoara a ``zonelor fierbinti``.

Prin implementarea SNRI, urmarirea lucrarilor penale se va desfasura intr-un mod mult mai eficient, existand posibilitatea de a afla in orice moment ce unitate de politie instrumenteaza un anume dosar.

De asemenea, la nivel de conducere, analiza rezultatelor va oferi o imagine exacta a activitatii fiecarei unitati de politie, prin cuantificarea in timp real a volumului de lucrari sesizate si solutionate.

In urma completarii rapoartelor in format electronic si a analizei acestora, echipele de analisti ale Politiei Romane vor putea trasa ``harta infractionalitatii``, subliniind, astfel, zonele cele mai afectate, intervalele orare in care se comit faptele penale, genurile de infractiuni, cat si bunurile vizate in fiecare dintre aceste zone . Nu in ultimul rand, activitatea politistilor in ce priveste identificarea suspectilor va fi mult usurata, profilele autorilor de infractiuni fiind intocmite mult mai exact ca rezultat direct al informatizarii.

Sistemul National de Raportare a Incidentelor este cel de-al doilea proiect aprobat la nivelul IGPR prin instrumentul de finantare Fonduri Structurale - Fond Social European - Programul Operational ``Dezvoltarea Capacitatii Administrative`` (PODCA).

Contractul de finantare al proiectului a fost semnat la nivelul Autoritatii de Management - Directia pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, la data de 16.09.2009.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni. Bugetul total este de 9.648.000 lei, fara TVA, din care 8.200.800 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila din partea Uniunii Europene (echivalentul a 85% din costurile totale), iar 1.447.200 lei cofinantarea proiectului, reprezentand 15 % din valoarea proiectului.

Pe parcursul operationalizarii proiectului, cel putin 12.000 de politisti vor fi instruiti in vederea utilizarii SNRI, iar peste 400 manageri, analisti si statisticieni vor fi pregatiti pentru evaluarea, monitorizarea si interpretarea datelor colectate.



Citeşte mai multe despre:    IGPR    Sistemul National de Raportare a Incidentelor    SNRI    Politia Romana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 717

Politia Romana a scos la concurs 2.397 de posturi pentru incadrare din sursa externa
03 Oct 2016 | 1742

DNA: s-a dispus retinerea directorului adjunct din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate
10 Nov 2015 | 1285

DNA: a inceput urmarirea penala cu privire la directorul adjunct din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate
09 Nov 2015 | 1462

IGPR si BSA reinnoiesc parteneriatul pentru prevenirea si combaterea pirateriei software
19 Sep 2013 | 1916

Administrator al unei societati cercetat penal pentru santaj
09 Aug 2013 | 1459



Jurisprudenţă

Contestatie decizie de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului. Trimiterea in judecata a angajatului pentru fapte incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 361/22.09.2020

Aplicarea legii penale mai favorabile.Trafic de persoane
Pronuntaţă de: TRIBUNALUL GALATI - Sectia penala, Sentinta penala nr. 140/09.04.2012, definitiva la 10.05.2012

Reabilitare de drept. Condamnare la pedeapsa inchisorii de 6 luni
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti - Hotarare nr. 1157 din 11 ianuarie 2006