Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Comisar in cadrul Sectiei Timis a Garzii Financiare cercetat penal de procurorii DNA

Comisar in cadrul Sectiei Timis a Garzii Financiare cercetat penal de procurorii DNA

  Publicat: 29 Apr 2011       1434 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari penale fata de inculpatii:

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Presupunere, supozitie cu privire la anumite (legaturi, relatii intre) fenomene; presupunere cu caracter provizoriu, formulata pe baza datelor experimentale existente la un moment dat.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

BULUGEAN MARIUS, comisar in cadrul Sectiei Timis a Garzii Financiare, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta (sapte acte materiale), primire de foloase necuvenite si folosirea in mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine sau altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (cinci acte materiale) si
SIONEI DORIN, administrator al societatii comerciale REAL METROMAT ESTATE S.R.L, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta (cinci acte materiale).

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie 2010- ianuarie 2011, inculpatul Bulugean Marius, in calitate de comisar in cadrul Garzii Financiare - Sectia Timis, a transmis reprezentantilor unor societati comerciale informatii clasificate ce nu erau destinate a fi aduse la cunostinta acelor persoane, cu privire la actiuni ce urmau sa fie desfasurate de comisari ai Garzii Financiare - Sectia Timis impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IPJ Timis menite a identifica prin metoda controalelor inopinate prevazute de legislatia fiscala in vigoare, incalcari ale normelor legale ce reglementeaza desfasurarea societatilor comerciale. In aceasta modalitate, la datele si in intervalul orar in care erau desfasurate actiunile de control, agentii economici aveau posibilitatea de a desfasura activitatea cu respectarea in totalitate a depozitiilor legale, astfel incat acele controale nu se finalizau cu aplicarea unor sanctiuni contraventionale sau inchiderea temporara a activitatii acelor societati pentru incalcarile prevazute de legislatia fiscala.
Tot in aceeasi calitate, in perioada decembrie 2010 - aprilie 2011, inculpatul Bulugean Marius a primit de la inculpatul Sionei Dorin, in mod succesiv, diferite sume de bani pentru sine sau pentru alti angajati ai institutiilor cu atributii de control in domeniul fiscalitatii, in scopul denaturarii actelor de control ce urmau sa fie incheiate de acele persoane cu atributii de control sau in scopul aplicarii unor sanctiuni orientate spre minimul prevazut de lege, in ipoteza identificarii unor nereguli in evidentele contabile ale firmelor verificate. Cu fiecare ocazie, inculpatul Bulugean Marius lasa impresia ca are, raportat la functia pe care o detine, capacitatea de a influenta acele persoane cu atributii de control . Pe aceeasi linie a dobandirii unor foloase necuvenite, inculpatul a acceptat primirea, de la o persoana interpusa, a unor bunuri fara a achita contravaloarea lor. De asemenea, acesta a acceptat promisiunea formulata de reprezentantii unor societati comerciale cu privire la remiterea ulterioara a unor foloase materiale in urma influentei pe care inculpatul o exercita sau lasa sa se creada ca o poate exercita asupra unor colegi ce efectuau controalele la societatile comerciale ai caror reprezentanti promiteau remiterea foloaselor.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 28 aprilie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 29 aprilie 2011, inculpatii sunt prezentati Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile .
In cauza se efectueaza cercetari penale si fata de alte persoane .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Garda Financiara    DNA    Trafic de influenta

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 646

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 244

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 614

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 747

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 383

DNA: Sinteza condamnarilor din luna martie 2019
07 May 2019 | 255Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Jurisprudenţă

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Decizia C.C.R. nr. 331/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Impozit pe venitul persoanelor nerezidente. Calculul. Majorari si penalitati pentru neretinerea si nedepunerea in termen a impozitului
Pronuntaţă de: Decizia nr.417 din 6 februarie 2002, Inalta Curte de Casatie si Justitie

Taxa pe valoare adaugata. Bunuri importate in sistem de leasing
Pronuntaţă de: Decizia nr.291 din 30 ianuarie 2002, Inalta Curte de Casatie si Justitie