Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » DNA Iasi - Trimietere in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani

DNA Iasi - Trimietere in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani

  Publicat: 22 Jun 2011       1777 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
Incalcare sau nesocotire intentionata a dispozitiilor legale cu prilejul incheierii sau executarii unui act juridic.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Este dreptul persoanelor fizice sau juridice, al statului sau unitatilor administrativ-teritoriale asupra bunurilor mobile sau imobile, bunuri asupra carora proprietarul exercita atributele dreptului de proprietate in interes propriu, dar in limitele legii.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- POPOVICI LAURENTIU, administrator al S.C. Imperial Busines S.R.L, administrator la S.C. Varciun S.R.L., al S.C. FM Comimpex S.R.L
- IRINESCU DIANA ISABELA, administrator al S.C. Isab Trade S.R.L.,
- CARP SEPTIMIU GEORGE VASILE, administrator al S.C. Papirus Trade S.R.L., S.C. Lerner Group S.R.L.
si a persoanelor juridice societatile comerciale IMPERIAL BUSINES SRL Iasi, ISAB TRADE SRL Iasi, VARCIUN SRL Iasi, FM COMIMPEX SRL Iasi, PAPIRUS TRADE SRL Bucuresti si LERNER GROUP SRL Iasi (fosta AVDT Consulting SRL Iasi),
in sarcina tuturor inculpatilor retinandu-se infractiunile de evaziune fiscala, spalare a banilor, ambele in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2006-2008, inculpatii Popovici Laurentiu, Irinescu Diana Isabela si Carp Septimiu George Vasile, au constituit o asociere in vederea derularii de operatiuni comerciale in scopul obtinerii unor venituri financiare prin eludarea legii sau neplata taxelor cuvenite bugetului de stat, prin intermediul societatilor comerciale IMPERIAL BUSINES SRL Iasi, ISAB TRADE SRL Iasi, VARCIUN SRL Iasi, FM COMIMPEX SRL Iasi, PAPIRUS TRADE SRL Bucuresti si LERNER GROUP SRL Iasi (fosta AVDT Consulting SRL Iasi), producand un prejudiciu bugetului de stat in valoare totala de 40.052.553,58 lei (aproximativ 11.400.000 euro).
Activitatea infractionala a constat in importuri de uleiuri minerale neaccizate din spatiul extra-comunitar care au fost introduse ulterior nelegal in circuitul carburantilor auto, fara calculul, evidentierea si plata catre bugetul de stat a accizei si taxei pe valoarea adaugata; neevidentierea veniturilor realizate din intreaga activitate comerciala desfasurata, in totalitate sau in parte (inclusiv prin operatiuni comerciale cu privire la alte marfuri); sustragerea de la controlul fiscal prin nefunctionarea la sediul social declarat si netinerea evidentei contabile prevazute de lege si nedepunerea declaratiilor fiscale obligatorii.
In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor Carp Septimiu George Vasile, Popovici Laurentiu, Irinescu Diana Isabela, S.C. IMPERIAL BUSINES SRL Iasi, S.C. ISAB TRADE SRL Iasi, S.C. VARCIUN SRL Iasi, S.C. FM COMIMPEX SRL Iasi, S.C. PAPIRUS TRADE SRL Bucuresti si S.C. LERNER GROUP SRL Iasi - fosta AVDT Consulting SRL Iasi.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Iasi.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DNA    Evaziune fiscala    Trimitere in judecata    Spalare de bani    Tribunalul Iasi

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 225

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 449

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 771

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 345

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 717

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 874Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Jurisprudenţă

Obligativitatea executarii clauzelor din contractele colective de munca. Instanta de judecata nu se poate abate de la vointa partilor
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 5551/2019

Refuzul angajatorului de aproba cererea de concediu fara plata. Concediere ca urmare a neindeplinirii atributiilor
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti - Sentinta civila nr. 4839 din data de 01.10.2020

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Hotararea in Cauza R.I. si altii impotriva Romaniei, din 04.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului