Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Deloitte a lansat a cincea editie a clasamentului sau traditional Top 500 Europa Centrala

Deloitte a lansat a cincea editie a clasamentului sau traditional Top 500 Europa Centrala

  Publicat: 23 Jun 2011       1018 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Deloitte a lansat a cincea editie a clasamentului sau traditional Top 500 Europa Centrala, care ierarhizeaza cele mai mari 500 de companii din regiune in functie de veniturile din vanzari raportate anul anterior. In urmatoarele sase saptamani, consultantii Deloitte vor aduna informatii de la companii de top din diverse industrii din 18 tari, inclusiv Romania.

Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Totalitatea actionarilor existenti intr-o societate pe actiuni
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Washington George, general si om de stat american (Bridges Creek, Virginia, 1732-Mount Vernon 1799).
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Persoana calificata sa distribuie ceva, calificata sa distribuie ceva.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)

Dupa trei ani de crestere sustinuta, cifra de afaceri cumulata a primelor 500 de companii din Europa Centrala a coborat in 2009 cu peste 21%, de la 665,72 miliarde de euro la 525,6 miliarde de euro. Cea mai mare industrie din Europa Centrala dupa venituri a ramas cea a energiei si resurselor (peste 200 de miliarde de Euro), acest segment avand si cea mai mare pondere de actionariat de stat din regiune. Industria cu cel mai rapid ritm de crestere si cu cel mai mare numar de companii a fost industria bunurilor de consum si a transporturilor (147,43 miliarde de Euro). Pe locul al treilea s-a situat industria prelucratoare (aproape 100 miliarde de Euro), care a inregistrat si unul dintre cele mai accelerate ritmuri de scadere ca nivel de reprezentativitate in top (de la 114 anul trecut, la 101 companii).


``Anul 2009 a insemnat o scadere de 21% a veniturilor totale raportate de primele 500 de companii din regiune, insa 70% dintre ele au raportat venituri in crestere pentru primul trimestru din 2010,`` spune George Mucibabici, Presedinte Deloitte Romania. ``Este prematur sa estimam o revenire solida a intregii regiuni, rezultatele depinzand in mare parte de starea fiecarei industrii in parte . Anul 2010 a fost un an cu plusuri si minusuri pentru companiile romanesti. Majoritatea au continuat sa se restructureze, urmarind, in acelasi timp, obiective de crestere. Consumul intern a scazut, fiind compensat in anumite industrii de exporturi. O parte dintre companii si-au accelerat expansiunea, cum au fost cazuri in industria de consum; altele si-au continuat investitiile - industria prelucratoare sau cea a energiei si resurselor``.


Anul trecut, Romania s-a mentinut pe locul cinci in randul tarilor din Europa Centrala, cu 33 de finaliste. De asemenea, patru banci si cinci companii de asigurari s-au calificat in doua topuri separate ale primelor 50 de institutii de profil din regiune. Ierarhia celor mai mari companii din Romania este in continuare dominata de industria energiei si resurselor (13 reprezentante in 2010), fiind urmata de industria bunurilor de consum si transport (10), industria prelucratoare (4) si telecomunicatii (5). Un distribuitor de medicamente s-a alaturat clasamentului din 2010, marcand o premiera pentru aceasta industrie.Citeşte mai multe despre:    Deloitte    Software    Europa Centrala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Alte titluri

Ministerul Justitiei finanteaza dotarea instantelor cu echipamente informatice in valoare de peste 46 milioane de lei
15 Oct 2019 | 368

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 2 octombrie 2019
02 Oct 2019 | 284

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 239

De ce tinerii prefera multinationalele in locul angajatorilor romani?
26 Aug 2017 | 1965

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Mazarine Energy Romania SRL preia unele active apartinand OMV Petrom SA
28 Dec 2016 | 564

DNA: Fost Director in cadrul M. Justitiei trimis in judecata pentru luare de mita si alte infractiuni
25 Dec 2016 | 699Articole Juridice

[Av. muncii] Clauza de neconcurenta. Conditii de validitate
Sursa: MCP Cabinet avocati

Cine pierde si cine castiga prin introducerea platii TVA la incasarea facturii?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Functionalitatea unui program pentru calculator si limbajul de programare nu pot fi protejate prin dreptul de autor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Angajatorul nu poate fi obligat sa divulge toate informatiile ref. la procedura de recrutare
Sursa: EuroAvocatura.ro