Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Infirmare solutii netrimitere dosare FNI, Banca Agricola, BID si BRS

Infirmare solutii netrimitere dosare FNI, Banca Agricola, BID si BRS

  Publicat: 04 Aug 2011       1928 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
La propunerea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, in considerarea dosarelor aflate pe rolul acesteia, in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de spalare de bani de catre VINTU SORIN OVIDIU, precum si a solicitarii de redeschidere a dosarului Fondului National de Investitii formulate de condamnatul Nicolae Popa, inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, au fost analizate cauzele solutionate anterior de Ministerul Public, avand ca obiect fraudarea Fondului National de Investitii sau infractiuni de spalare de bani presupus a fi comise de VINTU SORIN OVIDIU, fiind identificate urmatoarele dosare:

Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
(Convergente) Tendinta pretului unui contract futures pe o marfa de a se apropia de pretul la care marfa respectiva se tranzactioneaza pe piata cash.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

1. Dosarele penale nr.372/D/P/2004 si nr.374/D/P/2004 - care au vizat generarea unor pagube in patrimoniul investitorilor FNI;

2. Dosarul penal nr.76/P/2005 - privind prejudicierea Bancii Agricole SA;

3. Dosarul penal nr.754/D/P/2006 - privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID) SA;

4. Dosarul penal nr.34/D/P/2005 - privind falimentul Bancii Romane de Scont;Din analiza de ansamblu a dosarelor a rezultat ca parcursul procesual al acestora este similar, fiind identificate numeroase incalcari ale normelor de procedura, dispozitii repetate de disjungere a cauzei cu privire la unele persoane cercetate si solutii atipice pentru practica organelor judiciare.

Punctul de convergenta al cauzelor de mai sus consta in aceea ca activitatile au fost derulate prin intermediul societatilor comerciale membre ale Grupului ``GELSOR``, controlat, direct sau prin persoane interpuse, de VINTU SORIN OVIDIU.

Faptele savarsite au vizat, in esenta, configurarea si exploatarea intr-o perioada indelungata de timp a unor fluxuri financiare ilicite, utilizand practic aceleasi modalitati de operare si implicand aceleasi persoane si institutii.

Separarea artificiala a dosarelor a condus la ignorarea legaturilor temporale si de cauzalitate, astfel incat cercetarile s-au limitat la lamurirea partiala a circumstantelor in care au fost comise faptele. Intre altele, expertizele realizate nu au reliefat beneficiarii finali ai sumelor de bani obtinute si modul de directionare a acestora, desi acest aspect era de esenta aflarii adevarului.

Avand in vedere aceste aspecte, prin ordonanta din 03.08.2011 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus infirmarea solutiilor de neurmarire din dosarele mentionate si continuarea cercetarilor in cadrul aceleiasi cauze, intr-o abordare unitara.Citeşte mai multe despre:    FNI    Banca Agricola    BID    BRS    Banci

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

PICCJ - Sorin Ovidiu Vantu a fost trimis in judecata pentru spalare de bani
24 Sep 2012 | 2477

PICCJ: Incepere urmarire penala Vintu S.O. FNI, Banca Agricola, BID, BRS
25 May 2012 | 2101

Care sunt cei mai mari 10 angajatori ai lumii?
17 Oct 2011 | 1517

Executarea obligatiilor de plata ale AVAS se vor face din privatizarile institutiei, nu din bugetul de stat
31 Mar 2011 | 2725

Precizarile CSM ref. dosarul FNI de la Tribunalul Sibiu
24 Mar 2011 | 3492Articole Juridice

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Cum sa tratezi dificultatile financiare
Sursa: Gheorghe Piperea - www.piperealaw.ro

Jurisprudenţă

Anulare incident plata
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj - Sentinta comerciala nr. 1 din 10.01.2012

Emitere fila CEC fara acoperire. Anulare informatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr. 211 din data 19.04.2011

Luare de mita. Cerere de acordare a cheltuielilor de judecata
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizie nr.760/R din data 04.10.2010

Incident de plata. Introducerea in circuitul bancar a unui CEC fara acoperire
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1327 din 9 martie 2012