din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3797 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia - Propunere arestare respinsa de instanta - ultraj

Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia - Propunere arestare respinsa de instanta - ultraj

  Publicat: 24 Aug 2011       2239 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Strehaia au dispus, prin ordonanta din 20.08.2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea a doi inculpati, respectiv Iancu Romulus si Stefan Daniel, in legatura cu incidentul produs pe raza localitatii Timna, jud. Mehedinti din ziua de 20.08.2011.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Daniel Marius Morar s-a nascut la data de 15 august 1966 in orasul Ludus (judetul Mures).
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Consecinta a infractiunilor de perversiune sexuala si de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice constand in exprimarea sentimentelor
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Activitate desfasurata de organele financiare, pentru stabilirea subiectelor impozabile, a obiectului impunerii, determinarea bazei impozabile, calcularea impozitului,

Cauza a fost constituita la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Strehaia, in vederea efectuarii de cercetari fata de cei doi inculpati, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice, respectiv port fara drept de arme in locuri si imprejurari in care se poate pune in pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor, in cazul inculpatului Stefan Daniel .

Din probele administrate in cauza a rezultat ca cei doi inculpati, impreuna cu minorul A.R. (fata de care s-a inceput urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice), au provocat un scandal public de mare amploare, ce a dus la blocarea circulatiei pe DN6 pe raza localitatii Timna, judetul Mehedinti, iar unul dintre cei doi inculpati a purtat asupra sa, pentru a crea o stare de teama si nesiguranta in spatiul public, o arma incalcand dispozitiile art.2 alin.11 din legea nr.61/1991, republicata.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Strehaia, avand in vedere gravitatea faptelor retinute in sarcina inculpatilor, determinate de consecintele asupra sigurantei cetatenilor in spatiul public, au formulat propunere de arestare preventiva a inculpatilor pe o durata de 29 zile .

Magistratii Judecatoriei Strehaia au respins propunerea formulata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Strehaia si au retinut in motivarea de respingere a propunerii de arestare ca inculpatii Iancu Romulus si Stefan Daniel nu ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publica.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Strehaia au formulat recurs impotriva solutiei magistratilor Judecatoriei Strehaia, motivat de faptul ca lasarea in libertate a inculpatilor, prin raportare la natura faptelor retinute in sarcina acestora sunt de natura sa creeze un sentiment profund de insecuritate in randul opiniei publice din zona comunitatii locale respective si sa creeze sentimentul ca faptele de violenta verbala si atitudinea de impunere prin forta gesturilor agresive si ,,armelor albe`` trebuie considerate acceptabile.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Strehaia    Ultraj    Judecatoria Strehaia

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 720

Proiect de lege: investirea profesorilor cu autoritate publica. Lovirea unui profesor va fi pedepsita similar ultrajului!
09 Oct 2019 | 1270

Art. 223 alin. 2 din Codul de procedura penala privind arestarea preventiva in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante - neconstitutional
20 Jul 2015 | 3110

DNA Iasi: 8 persoane au fost trimise in judecata
27 Aug 2013 | 1993

Lista procurorilor care au solicitat CSM numirea in functia de judecator
23 Jul 2013 | 2391

UNBR: Tematica examen barou - 2013 - Avocati stagiari
06 Apr 2013 | 25677



Articole Juridice

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile si cazurile de aplicare a masurii arestarii preventive. Art. 223 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Ultraj. Stare de ebrietate. Recunoastere savarsire fapte
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.418 din data 27.02.2012

Plata amenda penala. Purtare fara drept arma alba
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr. 600 din data 08.10.2009

Recidiva postcondamnatorie. Lovire sau alte violente
Pronuntaţă de: Judecatoria Faurei - Sentinta penala nr. 691 din data 02.04.2012

Cerere de revizuire a sentintei penale. Lipsire de libertate in mod ilegal
Pronuntaţă de: Judecatoria Valenii de Munte - Sentinta penala nr. 7 din data 19.12.2011