Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Participarea delegatiei Romaniei la deschiderea celei de-a 66-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU

Participarea delegatiei Romaniei la deschiderea celei de-a 66-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU

  Publicat: 20 Sep 2011       861 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi conduce, incepand cu 19 septembrie 2011, delegatia Romaniei care va participa la dezbaterile politice generale ale celei de-a 66-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (New York).

( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi va avea un program care combina dimensiunile multilaterala si bilaterala ale diplomatiei. Agenda cuprinde participarea la deschiderea dezbaterilor politice generale si la alte reuniuni ONU de nivel inalt, reuniuni ministeriale in format UE si international, intrevederi bilaterale cu omologi din alte state si, nu in ultimul rand, intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romane din zona New York.


La aceasta sesiune, Romania detine presedintia Comisiei a IV-a - Politici speciale si decolonizare - a Adunarii Generale, ce acopera o paleta larga de problematici in care Romania detine o expertiza importanta: operatiunile de mentinere a pacii, problematica Orientului Mijlociu, decolonizarea, informatii publice, deminare, radiatii atomice, exploatarea pasnica a spatiului extra-atmosferic.


Cea de a 66-a sesiune a Adunarii Generale a ONU se deschide in acest an pe un fond politic intens, marcat de evolutiile din nordul Africii si Orientul Mijlociu. Provocari globale precum conflictele cu impact regional si proliferarea armelor de distrugere in masa, schimbarile climatice, dezvoltarea durabila si accesul la resurse naturale, saracia extrema si problemele de populatie, reclama in continuare un cadru de dezbatere multilateral cu vocatie universala, iar ONU ramane organizatia cu cel mai mare potential de abordare cuprinzatoare a acestor probleme.


Dezbaterile de politica generala ale sesiunii a 66-a a AGONU, segmentul de nivel inalt, debuteaza la 21 septembrie si vor dura pana la 27 septembrie.


In marja dezbaterilor din cadrul Adunarii Generale vor avea loc o reuniune la nivel inalt privind prevenirea si controlul bolilor netransmisibile precum si o reuniune la nivel inalt pe tema combaterii desertificarii, a degradarii solului si a secetei, in contextul dezvoltarii durabile si al eradicarii saraciei. Pentru participarea la aceste reuniuni, ministrul Afacerilor Externe va fi insotit la New York de reprezentanti ai Ministerelor Mediului si Padurilor si Sanatatii.Citeşte mai multe despre:    ONU

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 301

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 9706

Completarile aduse Codului Muncii prin OUG 130/2021
21 Dec 2021 | 854

Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti
13 Sep 2021 | 490

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 411

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 343Articole Juridice

Dialogurile MCP (XIII) - Incetarea contractului de munca temporara
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (XII)- Uzucapiunea terenurilor scoase din circuitul juridic
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (XI): Recuperarea prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi de la salariati
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (X) - Utilizarea retelelor de mesagerie electronica in raporturile de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati