din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2491 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Proiect de Ordin MAI privind pregatirea personalului care participa la examenele pentru obtinerea permisului auto

Proiect de Ordin MAI privind pregatirea personalului care participa la examenele pentru obtinerea permisului auto

  Publicat: 04 Oct 2011       2007 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere
Proiectul asigura transpunerea prevederilor inscrise in Anexa IV a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere, cu referire la conditiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele care asigura desfasurarea examenelor practice de conducere (denumite in ordin, examinatori).

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Fapta de a face, de a comite. Vezi si Fapt omisiv.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

Astfel, potrivit Ordinului, au calitatea de examinator ofiterii si agentii de politie din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, care detin un atestat valabil.

Atestatul de examinator confera dreptul de a examina candidatii care sustin examenul practic pentru obtinerea permisului de conducere si se obtine prin promovarea unui examen, initial pentru categoria B a permisului de conducere si, ulterior, pentru alte categorii, de catre ofiterii si agentii care indeplinesc conditiile de la art.4 alin.2 si, respectiv, 3; de asemenea, Ordinul prevede conditiile in care atestatul se revoca sau se retrage (cap.V).

Una dintre conditiile pentru obtinerea atestatului se refera la formarea initiala, ceea ce presupune ca personalul care urmeaza sa fie atestat sa fi dobandit cunostintele, aptitudinile si competentele necesare evaluarii performantelor unei persoane care sustine examenul practic pentru obtinerea permisului de conducere, fapt confirmat prin absolvirea unui curs de formare initiala pentru examinatori, organizat de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Fiecare examinator este evaluat anual cu privire la modul de indeplinire a atributiilor de serviciu; evaluarea anuala consta in sustinerea unui test scris si a unei probe practice pentru verificarea competentelor necesare exercitarii activitatii de examinator.

De asemenea, fiecare ofiter sau agent care a obtinut atestatul de examinator este supus unei verificari pe parcursul desfasurarii examenelor de conducere in traseu la proba practica, o data la fiecare 5 ani, pentru o perioada minima cumulata de cel putin o jumatate de zi, monitorizandu-se activitatea acestuia pe parcursul mai multor examene la proba practica.

Totodata, indiferent de numarul de categorii de vehicule pentru care este atestat, fiecare examinator trebuie sa se supuna unui proces de formare continua minima (efectuat in mod regulat, pentru fiecare perioada de doi ani, pe parcursul a patru zile, pentru mentinerea si actualizarea cunostintelor si aptitudinilor, dezvoltarea de noi competente si pentru asigurarea desfasurarii examenelor in mod corect si uniform, respectiv efectuat pentru fiecare perioada de cinci ani, pe parcursul a cel putin cinci zile, pentru a-si mentine si dezvolta aptitudinile practice pentru conducerea vehiculului).

Ordinul se aplica de la data de 19 ianuarie 2013, cu exceptia dispozitiilor Capitolului VI privind asigurarea calitatii activitatii si formarea continua a examinatorului, care se aplica de la data intrarii in vigoare a ordinului.



Citeşte mai multe despre:    Permis auto    Permis de conducere

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2151

Ministerul Transporturilor: proiect pentru legiferarea companiilor de ridesharing. Conditiile in care acestea ar urma sa functioneze.
27 May 2019 | 725

Oferte de munca in Germania pentru studentii romani in vacanta de vara 2019
09 Feb 2019 | 1729

Monitorul Oficial din data de 19 ianuarie 2017
20 Jan 2017 | 1294

ANOFM: Selectie pentru studentii care doresc sa lucreze E�n Germania
06 Jan 2017 | 2595

MAI a lansat in dezbatere publica proiectul pentru Noul cod rutier. Vezi textul integral!
19 Sep 2013 | 1964



Articole Juridice

Un stat UE poate refuza sa recunoasca un permis de conducere care a fost doar reinnoit intr-un alt stat membru dupa ce i-a interzis titularului acestui permis sa conduca pe teritoriul sau
Sursa: EuroAvocatura.ro

Telefonul mobil - sursa de tragedii in trafic. Propunerile MAI de modificare a Codului Rutier
Sursa: Irina Maria Diculescu

Cardurile de tahograf in transporturile rutiere
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Actele necesare pentru eliberarea permisului de conducere cu o noua valabilitate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Conducerea unui autoturism pe drumuri publice, fara permis de conducere. Dare de mita. Uz de fals
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna, Sentinta penala nr. 12 din 21.03.2012

Majorare impozite si taxe locale datorate de persoane juridice
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.326 din data 14.02.2011

Recidiva postexecutorie. Conducere autovehicul sub influenta unor substante stupefiante
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizie nr.38 din data 09.03.2011