Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » [VIDEO] Destructurare grup infractional organizat constituit in scopul savarsirii infractiunilor de santaj si alte infractiuni

[VIDEO] Destructurare grup infractional organizat constituit in scopul savarsirii infractiunilor de santaj si alte infractiuni

  Publicat: 20 Dec 2011       4090 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Depasire a legalitatii,
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, ce actiona pe raza municipiului Bucuresti, constituit in scopul savarsirii infractiunilor de santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si abuz in serviciu, prev. de art. 194 alin. 1 C.p., art. 189 alin. 2 C.p. si art. 246 C.p.

Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Operatiune de transferare a unei sume din contul bancar al unui titular in contul bancar al altui titular.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunuri mobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati
Este partea in procesul penal care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Anii de domnie: 270-275. Cel mai insemnat imparat roman din perioada anarhiei militare (235284) s-a nascut probabil la 5 septembrie 214 la Sirmium (Mitrovica de azi, Iugoslavia) in provincia romana Panonia.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Denumire data monedei unice europene.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

In fapt, s-a retine ca invinuitul Ciuca Aurelian, impreuna cu invinuitii Tinichez Ovidiu, Sburlea Emil, Stoica Leonard-Dumitru, Nae Radu, Stan Cristian, Nastase Dumitru si Gilice Tomita-Stefan au determinat, prin violenta si amenintare, o parte vatamata, administrator al trei societati comerciale, avand ca obiect de activitate constructii si consultanta in constructii, sa le plateasca in mod constant sume considerabile de bani, cu titlul de imprumut si dobanzi nedatorate in realitate.


Fiind amenintata si agresata constant de catre membrii gruparii, victima a incheiat contractele de imprumut cu garantie imobiliara si le-a platit acestora, in numerar sau prin virament in conturi bancare, diferite sume de bani .
Tot in contul acestor datorii inexistente, invinuitii au folosit fara drept si au refuzat sa restituie 3 autoturisme, marcile PORSCHE CAYENNE, VW TOUAREG si BMW Z4, achizitionate in sistem de leasing de catre partea vatamata.
Actionand in aceeasi maniera, invinuitul Ciuca Aurelian impreuna cu alte persoane, prin violente si amenintari, au constrans alte doua parti vatamate, din care una de profesie avocat, sa le plateasca mai multe sume de bani .
Activitatea infractionala a membrilor gruparii a fost sprijinita de catre invinuitul Nae Radu, agent principal in cadrul D.G.P.M.B. - Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, care, in virtutea functiei detinute, a furnizat invinuitilor date cu caracter confidential, din bazele nationale de date .
Prin faptele savarsite, invinuitii au cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de Euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse in vederea audierii 10 persoane, fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti si lucratorilor BSIJ.Citeşte mai multe despre:    Lipsire de libertate    Abuz in serviciu    Santaj    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CEDO: neasigurarea unor conditii propice pentru imigranti minori neinsotiti - o incalcare a articolelor 3 si 5 din Conventie
17 Jun 2019 | 693

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 840

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2296

Fostul sef al DGSP Tulcea trimis in judecata pentru abuz in serviciu
15 Aug 2017 | 1458

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1299

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1075Articole Juridice

Conditiile liberarii conditionate – consideratii de constitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Sensul ”folosului necuvenit” in savarsirea infractiunilor de coruptie prev. de art. 12 din Legea nr. 78/2000
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Decizia nr. 67/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Codul de Procedura penala si din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 698/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 298 din Codul penal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Cauza Cazan impotriva Romaniei. Rele tratamente aplicate unui avocat in timpul reprezentarii unui client in faza de urmariere penala
Pronuntaţă de: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, SECTIA A PATRA - HOTARAREA din 5 aprilie 2016