Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Avocat in cadrul Baroului Bucuresti cercetat penal pentru trafic de influenta

Avocat in cadrul Baroului Bucuresti cercetat penal pentru trafic de influenta

  Publicat: 05 Jan 2012       1973 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul STOICESCU CRISTIAN, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta .

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Act adoptat de organele de stat,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Mijloc de proba, prevazut in cap. II, t. III, C. proc.pen., partea generala.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
La data de 23 decembrie 2011, inculpatul Stoicescu Cristian, in calitate de avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la doi denuntatori suma de 20.000 de euro, in schimbul exercitarii influentei asupra unui judecator, astfel incat sa il determine sa emita o hotarare de punere in libertate a celor doi denuntatori, aflati in stare de arest preventiv, intr-o cauza aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti.
La data de 4 ianuarie 2012, inculpatul a primit de la cei doi denuntatori, prin intermediar, suma de 10.000 euro, ca prima transa din totalul pretins anterior, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului Stoicescu Cristian i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 4 ianuarie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 5 ianuarie 2012 acesta urmeaza a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Trafic de influenta    Baroul Bucuresti    Avocati    DNA    Curtea de Apel Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 484

Baroul Bucuresti continua colaborarea privind educatia juridica in scoli
24 Mar 2019 | 469

Conferinta: Legea nr. 310/2018 privind modificarea Codului de procedura civila, intre reforma si restauratie
22 Jan 2019 | 1211

Apelul Decanului Baroului Bucuresti pentru respectarea indatoririlor avocatilor si prestigiului profesiei
14 Nov 2018 | 703

INPPA: Conferinta „Aplicarea codurilor fundamentale in Anul Centenarului Marii Uniri”
05 Jun 2018 | 1454

Conferinta INPPA: „Probleme actuale in procesul civil si in procesul penal”
02 May 2018 | 1612Articole Juridice

Ajutorul public judiciar – beneficiari, forme, conditii de acordare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro

“Justitia tarzie este justititie nula”. Solutie alternative - Arbitrajul judiciar. Tribunalul de Arbitraj Judiciar – Bucuresti.
Sursa: EuroAvocatura.ro

Filiatia paterna in contextul reproducerii asistate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Masuri asiguratorii. Sechestru asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 3507 din 1 iunie 2006

Trafic de influenta. Art. 5 din Legea nr. 78/2000. Art. 6 din Legea nr. 78/2000. Incadrare juridica
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 2901 din 8 mai 2006