din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2673 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Fostul sef al Centrului Medical Judetean Calarasi trimis in judecata de procurorii DNA

Fostul sef al Centrului Medical Judetean Calarasi trimis in judecata de procurorii DNA

  Publicat: 13 Mar 2012       2397 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului CIULACU TRAIAN-OVIDIU-CRISTINEL, fost sef al Centrului Medical Judetean Calarasi din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (cu gradul profesional de comisar sef de politie), in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

Depasire a legalitatii,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Depasire a legalitatii,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,


- fals intelectual, in realizarea scopului urmarit prin infractiunea de abuz in serviciu si
- uz de fals, toate in forma continuata (cate 25 de acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada noiembrie-decembrie 2009, inculpatul Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel, in calitatea sa de sef al Centrului Medical Judetean Calarasi din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si de medic de familie, a intocmit in fals 25 de retete cu regim special pe numele unor persoane, ofiteri si agenti de politie, care erau inscrise pe lista sa de pacienti. In conditiile in care persoanele respective nu solicitasera ingrijiri medicale, nu fusesera consultate si nici nu au beneficiat de medicamentele gratuite prescrise, inculpatul a valorificat aceste retete la o singura farmacie din municipiul Calarasi. Probele administrate au relevat ca niciuna dintre persoanele in numele carora au fost eliberate retetele nu a solicitat si nu a beneficiat de medicamentele prescrise, care au intrat in posesia inculpatului.

Casa de Asigurari de Sanatate O.P.S.N.A.J. si Centrul Medical Judetean Calarasi s-au constituit parte civila in dosar pentru suma totala de 5.597 lei.

In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unei sume de bani apartinand inculpatului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Calarasi.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Judecatoria Calarasi    Uz de fals    Fals intelectual    Trimitere in judecata

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2742

26 ianuarie 2017: Judecatori si Procurori numiti in functie de Presedintele Klaus Iohannis
29 Jan 2017 | 4495

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2348

9 Cauze finalizate de procurorii anticoruptie in luna septembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
11 Oct 2016 | 1853

Dna a dispus retinerea a 4 ofiteri de politie din cadrul Oficiului National pentru Protectia Martorilor
18 Nov 2015 | 2039

Inspectorul scolar, Simion Adrian, pus sub control judiciar
27 Feb 2015 | 1980



Articole Juridice

Poate fi obligat Statul Roman la plata cheltuielilor de judecata efectuate de inculpatul achitat pentru ca fapta penala nu exista?
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Introducerea partii responsabile civilmente in procesul penal dupa finalizarea procedurii de camera preliminara - neconstitutionalitate
Sursa: Av. Andrei Gheorghe Gherasim

Spete privind infractiuni de prejudiciu pentru bugetul de stat, finalizate prin acte de sesizare a instantelor de judecata
Sursa: EuroAvocatura.ro

Constituirea societatilor comerciale
Sursa: EuroAvocatura

Jurisprudenţă

ICCJ: Contractul privind serviciile financiare incheiat la distanta constituie titlu executoriu in lipsa semnaturii olografe sau a semnaturii electronice extinse
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

ICCJ: Judecatorul care a participat la judecarea unei cauze nu poate participa la judecarea aceleiasi cauze intr-o cale extraordinara de atac, in etapa admisibilitatii in principiu (contestatie in anulare, revizuire si recurs in casatie)
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Decizia C.C.R. nr. 158/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 159 alin. (3) teza a doua din Codul penal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia ICCJ nr. 12/2019: regimul suspendarii conditionate a pedepsei ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile sub vechiul Cod Penal se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului Penal actual
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie