din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1565 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Primirea de catre ministrul justitiei a unei delegatii a parlamentului german

Primirea de catre ministrul justitiei a unei delegatii a parlamentului german

  Publicat: 18 Jun 2012       2001 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a primit luni 18.06.2012 o delegatie a Grupului Parlamentar de prietenie Germania-Romania din Bundestag, condusa de Susanne Kastner, vicepresedintele Parlamentul German (Bundestag) si presedintele Grupului SPD din Bundestag.

Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
Teodoroiu Simona-Maya - membru al Parlamentului Romaniei.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Forma a demersului diplomatic in care este prezentata situatia relatiilor dintre state, solutii juridice relative la rezolvarea diferendelor existente intre acestea.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
1. Solutia la care partenerii de negocieri ajung prin acordarea de concesii reciproce in scopul deblocarii tratativelor si a facilitarii perfectarii contractului.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.

Din delegatie au facut parte Erich Fritz, vicepresedintele Grupului CDU/CSU, Heike Brehmer, membru al Grupului CDU/CSU, Werner Schieder, membru al Grupului SPD, Joachim Gunther, membru al Grupului FDP, Thomas Lutze, vicepresedintele Grupului Partidului Stangii.


La intalnire a participat Secretarul de Stat in Ministerul Justitiei, Simona Maya Teodoroiu .

Titus Corlatean a subliniat interesul deosebit al partii romane pentru relatia speciala, strategica, cu Germania.

Titus Corlatean a subliniat ca noul Guvern de la Bucuresti va asigura continuitatea masurilor de reforma in domeniul Justitiei, precum si mentinerea arhitecturii institutionale si legislative in domeniul luptei impotriva coruptiei, ca parte a angajamentelor luate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare in relatia cu Comisia Europeana, cu accent pe implementarea politicilor anticoruptie si a celor de integritate la standarde europene.

In acest sens, ministrul Corlatean a amintit adoptarea recenta de catre Guvernul Romaniei a unui memorandum prin care vor fi asigurate fondurile necesare pentru pregatirea intrarii in vigoare, la 1 septembrie a.c., a noului Cod de procedura civila.

De asemenea, ministrul Justitiei a reamintit faptul ca, la propunerea sa, Prim-ministrul Romaniei a trimis Parlamentului a scrisoare prin care se solicita adoptarea unei declaratii de asociere la obiectivele si mecanismele Strategiei Nationale Anticoruptie, declaratie adoptata in unanimitate de forul legislativ.

Titus Corlatean a amintit ca recent, in cadrul procesului de implementare a Strategiei Nationale Anticoruptie, la Ministerul Justitiei a avut loc reuniunea Platformei pentru mediul de afaceri, la care au participat si reprezentanti ai Camerei de Comert romano-germane, precum si ai ambasadei Germaniei la Bucuresti. In cadrul acestei Platforme sunt asteptate sugestii din partea investitorilor germani pentru imbunatatirea mediului de afaceri din Romania.

Referitor la aderarea la Spatiul Schengen, ministrul Corlatean a reiterat faptul ca Romania a indeplinit criteriile tehnice pentru a deveni stat membru si a multumit partii germane pentru propunerea de compromis facuta de Germania si Franta, in sensul aderarii in doua etape, exprimand speranta unei decizii favorabile Romaniei la Consiliul JAI care va avea loc in luna septembrie, decizie care sa fie adoptata si cu sprijinul Germaniei.


Citeşte mai multe despre:    Titus Corlatean    Germania    Bundestag

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[VIDEO MCP Cabinet avocati] Flexicuritate si digitalizare in contextul noilor tendinte din piata muncii din Romania
23 Jun 2020 | 1665

[CUM A FOST] UpDate Work (II): Modificarea si adaptarea relatiilor de munca. Contractul on-call, contractul job-sharing, Kurzarbeit Romania
15 Apr 2020 | 3267

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 1081

CEDO: publicarea unor fotografii cu domiciliul unei persoane nu constituie intotdeauna o incalcare a Conventiei
20 Jul 2019 | 706

Au fost alesi noii conducatori ai principalelor institutii europene
02 Jul 2019 | 658

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 1067



Articole Juridice

O conventie colectiva care micsoreaza remuneratia lucratorilor care isi desfasoara activitatea prin agent de munca temporara fata de lucratorii recrutati direct trebuie sa prevada avantaje compensatorii
Sursa: MCP Cabinet avocati

Incidenta Regulamentului GDPR in cazul difuzarii in direct prin videoconferinta a cursurilor de invatamant scolar
Sursa: MCP Cabinet avocati

Interdictia de a purta orice forma vizibila de exprimare a convingerilor politice, filozofice sau religioase la locul de munca poate fi justificata de nevoia angajatorului de a se prezenta in mod neutru fata de clienti sau pentru a preveni conflicte sociale
Sursa: EuroAvocatura.ro

Operatorii de platforme online nu fac in principiu ei insisi o comunicare publica a continuturilor protejate de dreptul de autor pe care utilizatorii lor le incarca in mod nelegal
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Diurna reprezinta potrivit jurisprudentei C.J.U.E. �alocatie specifica detasarii� si, ca atare, parte a salariului minim. Totodata, potrivit modificarilor Codului fiscal, diurna intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj Sectia a IV-a pentru Litigii de munca si Asigurari sociale, Decizia civila nr. 99/A/2017, in sedinta publica din 9 martie 2017

Plata diferentei de drepturi salariale pentru munca prestata in strainatate. Calculul diurnei pe zile lucratoare
Pronuntaţă de: Tribunalul Dambovita Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 10/2017, in sedinta publica din data de 05 ianuarie 2017

Petitionarii au obtinut o licenta de export pentru porumb din Germania, conditionata, de reglementarile comunitare, de inchirierea unui depozit care a
Pronuntaţă de: Cazul: Internationale Handelsgesellschaft GmbH vs. Einfuhr-und Vorratsstelle Fur Getreide und Futtermittel, 1970, nr.11/70

Un contractant transportator a atacat legalitatea unei taxe de transport din Germania, pe motivul ca incalca o Decizie adresata statelor membre cu pr
Pronuntaţă de: Cazul: Grad Franz vs. Finanzamt Traunstein, nr.9/70, 1970