din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2876 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea: Trimiteri in judecata pentru contrabanda

Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea: Trimiteri in judecata pentru contrabanda

  Publicat: 21 Jun 2012       6065 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Marian Dan Mihai - membru al Parlamentului Romaniei.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea au dispus, prin rechizitoriu, la data de 18.06.2012, trimiterea in judecata a inculpatilor MANESCU CORNELIU, CURT NELU, MILITARU MARIN MADALIN, DUMITRU STEFAN, MITALA ROMICA, MARIN STANCU, ION MARIAN . gindulet ovidiu cristian, ionescu maria loredana, zabava vasile SI zabava emanuel razvan sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Cristian Brian - membru al Parlamentului Romaniei.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Termen sinonim cu arestarea preventiva,
Posibilitate acordata, de catre Comisie, partilor carora aceasta le-a comunicat obiectiunile privind incalcarea dreptului comunitar al concurentei, de a-si face cunoscut punctul de vedere.
Prevazuti in sectiunea VI, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala, persoane care asista la efectuarea unui act procedural.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Probatoriul administrat in cauza, pe parcursul urmaririi penale, a relevat urmatoarea situatie de fapt:

Incepand cu luna iulie 2011, in privinta inculpatilor Manescu Corneliu, Zabava Vasile si Zabava Emanuel Razvan, si respectiv din luna decembrie 2011 (in cazul celorlalti inculpati) pana in prezent, inculpatii Dumitru Stefan, Militaru Marin Madalin si Manescu Corneliu, au achizitionat in mod repetat, cantitati foarte mari de produse din tutun prelucrat despre care cunosteau ca provin din contrabanda, de la inculpatul Curt Nelu, dar si de la alte persoane, pe care ulterior le-au revandut catre inculpatii MITALA ROMICA, MARIN STANCU, ionescu maria loredana, zabava vasile SI zabava emanuel razvan, precum si fata de alte persoane, transportul tigaretelor fiind asigurat atat de catre acestia cat si de catre inculpatii ION MARIAN si GINDULET OVIDIU CRISTIAN .

In acest context, inculpatii s-au sustras de la plata accizelor, taxelor vamale si TVA-ului datorate bugetului statului.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridica la suma de peste 650.000 lei, in cauza instituindu-se, de catre procurori, masuri asiguratorii asupra unor bunuri apartinand inculpatilor.

Totodata, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Rm. Valcea impreuna cu ofiteri din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Valcea - Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat urmarirea penala sub aspectul savarsirii unor infractiuni economice (respectiv contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false), fata de 25 persoane din judetele Olt, Valcea si municipiul Bucuresti, procedandu-se la efectuarea unui numar de 50 perchezitii si la audierea a peste 80 de persoane in calitate de inculpati, invinuiti si martori .

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul tehnic si informativ al lucratorilor Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Ramnicu Valcea.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea    TVA    Contrabanda    Judecatoria Ramnicu Valcea

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1935

MFP: Proiect de OUG privind scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa si a jocurilor de noroc
17 Jun 2020 | 1423

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1877

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 1520

Conferintele UpDate Work: Telemunca si munca la domiciliu. Reorganizarea angajatorilor si a activitatii salariatilor
03 Apr 2020 | 1486

Conferintele UpDate Work: Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
03 Apr 2020 | 1203



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Impozitele speciale prelevate pe cifra de afaceri a intreprinderilor de telecomunicatii si din sectorul comertului cu amanuntul sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Competenta teritoriala. Locul savarsirii infractiunii. Marturie mincinoasa
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, incheierea nr. 93 din 20 februarie 2020

Efectele Deciziei nr. 19/2019 pronuntata de ICCJ in ceea ce priveste curgerea termenului de prescriptie in cazul in care prejudiciul angajatorului este constatat prin decizie a Curtii de Conturi
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI � Decizia nr. 4957/ 05.11.2019

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019