Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Perchezitii la suspecti de spalare de bani si evaziune fiscala

Perchezitii la suspecti de spalare de bani si evaziune fiscala

  Publicat: 05 Jul 2012       2151 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare organizata infractionala, care, prin intermediul unor societati fantoma a prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane lei, reprezentand impozitul pe profit si TVA.

Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Impozitele pe venit sunt acele impozite la care platitorul (una si acceesi persoana cu suportatorul) sunt persoana fizica sau juridica care realizeaza venit.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Denumire data monedei unice europene.
Legea pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.

La data de 04.07.2012, ofiterii B.C.C.O. Targu Mures si procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Targu Mures, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Informatii Roman si al gruparii Mobile de Jandarmi Targu Mures, au desfasurat 10 perchezitii domiciliare, simultane, pe raza judetului Mures si in municipiul Bucuresti, punand in aplicare 6 mandate de aducere. La trei adrese din judetul Mures figurau si sediile a 3 societati comerciale.Persoanele fata de care s-au executat mandatele de aducere au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Targu Mures pentru audieri urmand ca procurorul sa se pronunte cu privire la luarea masurilor privative de libertate.

In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca, din cursul anului 2011 si pana in prezent, membrii gruparii au preluat 5 societati comerciale de tip fantoma, stabilind sediile sociale pe raza municipiului Bucuresti, in numele carora au fost emise facturi fiscale fictive catre trei societati comerciale in functiune, de pe raza judetului Mures.

Au fost identificati ca facand parte din grupare 10 suspecti, din judetele Mures, Galati, Cluj si municipiul Bucuresti.

Sumele reprezentand contravaloarea facturilor fictive, identificate pana in acest moment sunt in valoare de peste 30 milioane lei si erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, deschise in numele societatilor de tip fantoma, ridicate in numerar si apoi impartite intre membrii gruparii.

Prin aceste operatiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 12 milioane lei, reprezentand impozitul pe profit si TVA. In cauza continua cercetarile, urmand a fi dispuse verificari fiscale la societatile comerciale in functiune, in vederea stabilirii cu exactitate a sumelor de bani spalate, a prejudiciului cert si a aplicarii masurilor asiguratorii.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate au fost ridicate mai multe documente contabile, sisteme informatice, alte mijloace materiale care probeaza activitatea infractionala precum si sumele de 605.400 lei si 23.000 euro care au fost indisponibilizate in vederea recuperarii prejudiciului.

Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 7 din Legea 39/2003, spalare de bani fapta prevazuta si pedepsita de art. 23 lit. a din Legea 656/2002 si evaziune fiscala fapta prevazuta si sanctionata de art. 9 lit. b din Legea 241/2007 in forma continuata.Citeşte mai multe despre:    Spalare de bani    Evaziune fiscala    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 449

Ministerul Finantelor anunta un acord provizoriu intre Presedintia Consiliului si Parlament privind cadrul de supraveghere pentru institutiile financiare europene
25 Mar 2019 | 502

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 1582

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1033

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 803

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1372Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Sensul notiunii de „convingere” a judecatorului la aprecierea probelor in procesul penal
Sursa: Euroavocatura.ro

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 197/2019 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 171/2010 si OG 2/2001
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 147/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Incheierea contractului individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Constanta, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 680 din data de 29.01.2016