din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Articole juridice » Dreptul mediului » Regulamentul CE nr. 1907/2006 privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice

Regulamentul CE nr. 1907/2006 privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice

  Publicat: 13 Oct 2010       10617 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Dreptul mediului  


Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Regulamentul REACH reprezinta unul dintre cele mai complexe proiecte ale Uniunii Europene (UE) din ultimii ani, inlocuind aproximativ 40 reglementari europene existente in acest domeniu .

Lucratorii salariati precum si cei independenti din statele membre ale UE au dreptul de a se stabili si lucra in oricare alt stat membru decat cel ai carui cetateni sunt, beneficiind de avantajele sociale ale tarii de resedinta in aceleasi conditii ca si resortisantii acelei tari, fara nici o discriminare bazata pe nationalitate.
Angajament asumat de catre o persoana (avalist), alta decat tragatorul, trasul sau girantii, de a garanta un efect comercial.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta

Scopul acestui Regulament este de a se asigura un inalt nivel de protectie a sanatatii si mediului precum si libera circulatie a substantelor pe piata interna, asigurand totodata cresterea competitivitatii si inovatiei.


Regulamentul stabileste dispozitii referitoare la substante si amestecuri in intelesul articolului 3. Aceste dispozitii trebuie sa se aplice producerii, introducerii pe piata sau utilizarii unor asemenea substante ca atare sau in compozitia amestecurilor sau a articolelor, precum si introducerii pe piata a amestecurilor.

Regulamentul se bazeaza pe principiul precautiei, astfel ca este in sarcina producatorilor, a importatorilor si a utilizatorilor din aval sa se asigure ca produc, introduc pe piata sau utilizeaza substante care nu au efecte negative asupra sanatatii umane sau mediului.

Prin implementarea acestui Regulament se urmareste eficientizarea functionarii Pietei Interne pentru substantele chimice, printr-o abordare unitara la nivelul UE a sistemului de evaluare a riscului si de inregistrare a acestora. Abordare unitara privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea produselor chimice, la nivelul UE este realizata prin Crearea Agentiei Europene pentru Produse Chimice a�� ECHA, care functioneaza la Helsinki, Finlanda.

Agentia Europeana pentru Produse Chimice de la Helsinki (ECHA) a fost infiintata in baza art.75 al Regulamentului REACH si este operationala de la 1 iunie 2008, cu scopul de a administra si de a pune in aplicare, in unele cazuri, aspecte tehnice si administrative conform prevederilor Titlului X al Regulamentului.


 • Termene privind intrarea in vigoare si aplicare a Regulamentului REACH

 • Autoritatile competente au fost desemnate in baza art 121 din Regulamentul REACH

 • Reprezentarea Romaniei in cadrul structurilor comunitare stabilite in conformitate cu prevederile Regulamentului REACH

 • Organizarea HELPDESK

 • Regulamentul CE nr. 1272/2008 privind clasificarea, ambalarea si etichetarea substantelor si amestecurilor


 • (P) Raftul de carti de mediu

  Citeşte mai multe despre:    Dreptul mediului    Protectia mediului    Principiul precautiei    Substante chimice    Agentia Europena pentru Produse Chimice

  Consultă un avocat online
  MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

  Alte Titluri

  Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
  Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

  Retinerea certificatului de inmatriculare al unui vehicul fara ITP valabil � o incalcare a dreptului la proprietate privata?
  Sursa: Irina Maria Diculescu

  Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
  Sursa: MCP Cabinet avocati

  Certificatul de urbanism in procedura autorizarii lucrarilor de construire. Actualizare 2018
  Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

  Cum obtii autorizarea executarii lucrarilor de constructii? Ghid actualizat 2018
  Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

  Recuperare creante in domeniul transporturilor. Temei legal si Proceduri
  Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

  Taxarea privind depozitarea deseurilor de catre operatorii de salubritate, incepand cu ianuarie 2017
  Sursa: MCP Cabinet avocati  Jurisprudenţă

  Raspundere obiectiva in cazul prejudiciului de mediu. Neanalizarea existentei legaturii de cauzalitate
  Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1255 din 1 iunie 2016

  Partid politic. Aparare interes legitim public
  Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr.273 din data 18.02.2010