din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2712 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » UE si guvernul roman sprijina cu 260 de milioane de euro proiectele de energie regenerabila

UE si guvernul roman sprijina cu 260 de milioane de euro proiectele de energie regenerabila

  Publicat: 10 Jul 2008       1491 citiri       Sursa: NewsIn  


1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Companiile mici si mijlocii, dar si cele mari pot beneficia de cofinantari europene pentru proiecte de energie regenerabila in valoare de maximum 20 de milioane de euro,fondurile puse la dispozitie din bugetul UE si cel roman totalizand 260 de milioane de euro, a declarat miercuri un oficial al MEF.

In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Alocatie nerambursabila acordata persoanelor fizice, organizatiilor neguvernamentale, agentilor economici si institutiilor publice.
Georgescu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Phare a fost creat in 1989, pentru a acorda asistenta Poloniei si Ungariei, si s-a extins treptat, incluzand 13 state partenere (inclusiv Romania).
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Institutii, piete si infrastructuri ce interactioneaza in mod complex
Curtea aplica prevederile Conventiei europene a drepturilor omului. Verificarea respectarii de catre state a drepturilor si garantiilor prevazute de Conventie, reprezinta misiunea Curtii.
Fondurile de coeziune ale UE pot fi folosite si pentru pentru proiecte de energie regenerabila, cum ar fi panouri solare, instalatii geotermale sau eoliene, iar guvernul Romaniei sprijina aceste proiecte, au informat miercuri participantii la o conferinta pe tema energiei regenerabile organizata de Ambasada SUA la Bucuresti.

"Fondurile puse la dispozitie pentru proiecte de energie regenerabila sunt in jur de 260 de milioane de euro, din care 220 de milioane vin de la UE si restul de 40 de milioane de la bugetul national", a declarat Cristian Georgescu, manager public pentru politici energetice in Ministerul Economiei si Finantelor.

Valoarea maxima a unui grant este de 20 de milioane, valoarea totala a proiectului neputand depasi 50 de milioane de euro, a precizat Georgescu . Persoanele fizice nu sunt eligibile pentru aceste granturi, iar proiectele nu pot fi inca trimise ministerului spre aprobare, procedura de selectie urmand sa demareze in urmatoarele saptamani, a mai spus oficialul MEF.

Potrivit obiectivelor de mediu asumate de Uniunea Europeana in 2007, de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% pana in 2020, Romania s-a angajat sa creasca aportul surselor de energie regenerabila la 24% de la 17,8% cat este in prezent.

"Este o tinta foarte ambitioasa si va fi nevoie de investitii mari pentru a o atinge", a declarat Mark Velody de la Energy Consulting Network, firma de consultanta contractata de Guvernul Romaniei pentru a elabora un studiu de evaluare a surselor de energie regenerabila ce ar putea fi folosite in Romania in vederea atingerii acestor obiective. Studiul este finantat printr-un proiect PHARE si va fi pus la dispozitia guvernului in luna noiembrie.

In prezent, aportul de 17% energie regenerabila este asigurat de hidrocentrale, Romania avand acest avantaj natural fata de alte state UE, iar restul de 7% urmeaza sa fie produs din alte surse de energie regenerabila - solara, eoliana, geotermala, a explicat Velody.

Pe langa Dobrogea, sudul Moldovei si o parte din Carpati ar fi zone bune pentru captarea de energie eoliana, ofertele cumulate fiind de 8.000 de megawati, insa Transelectrica sustine ca reteaua de electricitate actuala nu permite suplimentarea cu mai mult de 1.500 de megawati, a spus expertul britanic.

"Multe depind insa de Hidroelectrica si de cum sunt folosite hidrocentralele in sistem . Statu quo-ul este ca Hidroelectrica exporta energie, are tot felul de atributii . Daca rolul sau va fi schimbat si daca ar urma sa fie o organizatie cu responsabilitati specifice de a balansa mixul energetic, atunci potentialul ar fi mai mare. Noi am auzit aceasta parere din industria de specialitate si am auzit conceptia ceva mai 'conservatoare' din partea Transelectrica, dar inca nu ne-am decis care viziune este cea echilibrata", a conchis Velody.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...